Truita de botifarra amb suc
INGREDIENTS
350 g de patata Monalisa
6 ous
1 botifarra de perol
130 g ceba enrossida
4 tomacons
2 grans d'all
Safrà
200 ml glaça de porc
40 g nous
Julivert
Oli
PREPARACIÓ
- Comencem preparant el suc. Deixem una cassola al foc i, mentre es va escalfant, pelem i tallem un gra d'all. Quan ho tinguem, afegim l'all a la cassola amb una mica d'oli i el fem ballar.
- Quan l'all comença a ballar, afegim 130 g de ceba enrossida i deixem que cogui durant uns minuts.
- Mentrestant, afegim a un altre pot 200 ml de glaça de porc que escalfem a foc molt baix.
- Seguim fent el suc. Ratllem 4 tomacons ja nets i els afegim a la cassola. Deixem que cogui durant 5 minuts.
- Un cop tinguem escalfada la glaça, l'afegim a la cassola i ho coem tot durant 10 minuts.
- Mentre s'acaba de fer el suc, fem una picada. Afegim a un morter un gra d'all pelat, 40 g de nous, un pessic de safrà i unes fulles de julivert.
- Afegim la picada a la cassola, la integrem i ho reservem.
- Escalfem una altra paella i hi afegim oli.
- Mentre es va escalfant la paella, pelem i escapcem a trossos petits 350 g de patates Monalisa. Quan en tinguem els trossos, els afegim a la paella amb oli i ho fregim a foc baix.
- Traiem la pell de la botifarra de perol i esmicolem la carn i l'afegim a una altra paella amb una mica d'oli i la saltem.
- Mentre es va fent la botifarra, trenquem sis ous i el batem en un bol.
- Afegim al bol dels ous, la botifarra saltada, la patata fregida i sal, i ho integrem.
- Posem la paella al foc i fem la truita, la coem per les dues bandes.
- Un cop feta, l'emplatem i, per sobre, hi posem el suc.