Truita de ceba i coliflor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden prendre de 5 a 7 a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g de coliflor
200 g de mantega
50 g de iogurt cremós
6 ous
4 cebes
4 rovells d'ou
Sal
Pebre negre
Suc de llimona
Mostassa de Dijon
Cibulet
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa 4 cebes i les enrossim en una paella. Les reservem un cop colant l'oli.
- Tallem 200 g d'arbrets de coliflor i els bullim durant 3 minuts. Ho reservem.
- Fonem 200 g de mantega a fi de clarificar-la. Retirem l'espuma i la deixem refredar.
- Preparem un bany maria.
- Separem clares de rovells de 4 ous
- Afegim al bol dels rovells un pols de sal, pebre negre i gotes de llimona i ho blanquegem amb les varetes elèctriques.
- Decantem la mantega clarificada en un pot (tot evitant la caiguda de parts sòlides).
- Posem un foc al bany maria amb la mantega clarificada, que abocarem a poc a poc tot evitant els residus sòlids i remenant contínuament durant 3 minuts.
- Filmem a pell la salsa.
- Trenquem 6 ous en un bol i els barregem amb 50 g de iogurt grec, sal, pebre, 1 cullerada de mostassa de Dijon, la ceba i la coliflor. Aquesta serà la salsa de cobertura.
- Coem la truita.
- Servim la truita amb la salsa per sobre i una mica de cibulet ratllat.