Truita de patates
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a una truita individual:
- 2 ous de gallina fresquíssims
- 2 patates mitjanes blanques noves (d'uns 150 g cada una)
- 1 ceba de Figueres, petita i rabiosament violeta.
- oli d'oliva, sal
PREPARACIÓ
Talleu la ceba en juliana.
Escalfeu una paella antiadherent amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada un xic gruixuda, saleu i deixeu que també es dauri lleument
Abaixeu el foc i tapeu-ho. La patata s'ha de coure a foc lent.
A part, en un bol, deixateu els dos ous i poseu-los al punt de sal.
Un cop la patata sigui cuita, l'eixuguem de l'excés d'oli de la paella, i ho barregem tot amb l'ou.
Escalfeu la paella a foc viu. Impermeabilitzeu-la amb un raig d'oli d'oliva, i aboqueu-hi, de cop, la pasta d'ou i patata. Repartiu-la amb un moviment circular i deixeu que faci crosta.
Abaixeu el foc al mínim, fins que veieu que l'ou gairebé hagi quallat.
Impregneu un plat amb oli, i tapeu la paella cap per avall amb el plat.
Afegiu-hi un drap i poseu-lo al damunt del plat. Exerciu-hi una lleu pressió, i amb l'altra mà al mànec de la paella, gireu tot el conjunt sobre el plat.
Torneu a apujar el foc de la paella, i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre, vigilant l'operació amb l'acció preventiva d'una espàtula que n'equilibri el contrapès.
Deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podeu servir.
Escalfeu una paella antiadherent amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada un xic gruixuda, saleu i deixeu que també es dauri lleument
Abaixeu el foc i tapeu-ho. La patata s'ha de coure a foc lent.
A part, en un bol, deixateu els dos ous i poseu-los al punt de sal.
Un cop la patata sigui cuita, l'eixuguem de l'excés d'oli de la paella, i ho barregem tot amb l'ou.
Escalfeu la paella a foc viu. Impermeabilitzeu-la amb un raig d'oli d'oliva, i aboqueu-hi, de cop, la pasta d'ou i patata. Repartiu-la amb un moviment circular i deixeu que faci crosta.
Abaixeu el foc al mínim, fins que veieu que l'ou gairebé hagi quallat.
Impregneu un plat amb oli, i tapeu la paella cap per avall amb el plat.
Afegiu-hi un drap i poseu-lo al damunt del plat. Exerciu-hi una lleu pressió, i amb l'altra mà al mànec de la paella, gireu tot el conjunt sobre el plat.
Torneu a apujar el foc de la paella, i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre, vigilant l'operació amb l'acció preventiva d'una espàtula que n'equilibri el contrapès.
Deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podeu servir.