Turbot a la papillota
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El turbot és un peix molt apreciat i gustós. De carn blanca, fina i ferma, lleuger i de fàcil digestió, en destaca el contingut de proteïnes de bona qualitat, minerals (iode, magnesi, seleni, potassi, fòsfor i sodi) i vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 turbot
200 g de mongeta perona
3 grans d'all
2 patates monalisa
1 llimona
Tàperes
Mantega
Mostassa verda
Pebre negre
Vi blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem les puntes de 200 g de mongeta tendra.
- Tallem la mongeta a la juliana i la reservem.
- Peles dues patates monalisa i les tallem ben fines amb la mandolina (fem patates palla).
- Posem les patates en aigua per evitar-ne l'oxidació.
- Escaldem mongetes i patates en aigua bullint. Quan hi torni a arrencar el bull, al cap d'uns 2 minuts ja ho tindrem escaldat.
- Retirem patates i mongetes, les deixem en un plat i hi posem una mica d'oli.
- En una paella posem un mica de mantega. Quan estigui desfeta hi posem tres alls laminats i els hi enrossim.
- Hi afegim unes quantes tàperes, un rajolí de vi blanc, una cullerada de mostassa d'herbes i el suc d'una llimona.
- Salpebrem el turbot.
- Dins d'uns papers sulfurats posem un tros de turbot amb la pell cap amunt, una part dels vegetals escaldats i sofregit amb tàperes. Tanquem el paper i el lliguem amb cordill.
- Portem la papillota al forn a 200º durant 15 minuts.
- Un cop cuit, ja podem obrir les bossetes i servir-ho. Quan el turbot estigui emplatat, hi afegim una ica d'oli OVE per sobre.