Turbot al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El turbot destaca pel seu contingut de vitamines del grup B, especialment la B9, i de minerals com el iode, el magnesi, el seleni, el potassi i el fòsfor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 turbot
3 cebes tendres
2 llimes
2 gots de vi blanc
1 pebrot verd
2 grans d'all
1 fulla de llorer
500 g de patates
pebre rosa
oli OVE
alfàbrega
julivert
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem les patates i el pebrot a rodanxes.
- Pelem i tallem les cebes a la juliana.
- Estirem un paper sulfurat sobre la safata del forn i hi posem la ceba, després, el pebrot i, finalment, la patata. Així evitarem que la ceba es cremi.
- Hi afegim una fulla de llorer, un raig d'oli OVE i un got de vi. Ho salem i ho posem a la part baixa del forn, a 180º, durant 20 minuts.
- Tallem els alls a làmines i els posem a ballar en una paella.
- Hi afegim el pebre rosa i el vi blanc i fem un refregit. Ho reservem.
- Dins d'un bol ratllem 2 llimes.
- Al mateix bol, hi posem el suc de les llimes.
- Tallem les fulles d'alfàbrega i julivert i les afegim al bol. Ho remenem i hi afegim el refregit d'all i pebre.
- Traiem el peix de la nevera i hi fem uns talls. El salpebrem.
- Apugem la temperatura del forn a 220º i hi posem el peix. Hi afegim un altre got de vi blanc, el refregit d'herbes per sobre i ho deixem uns 10 minuts més al forn (aquest temps és orientatiu, depèn del pes i mida del turbot).
- Ho servim.