Turbot al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El turbot destaca pel seu contingut de vitamines del grup B, especialment la B9, i de minerals com el iode, el magnesi, el seleni, el potassi i el fòsfor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 turbot

    3 cebes tendres

    2 llimes

    2 gots de vi blanc 

    1 pebrot verd

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

    500 g de patates

    pebre rosa

    oli OVE

    alfàbrega

    julivert

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem les patates i el pebrot a rodanxes.
  2. Pelem i tallem les cebes a la juliana.
  3. Estirem un paper sulfurat sobre la safata del forn i hi posem la ceba, després, el pebrot i, finalment, la patata. Així evitarem que la ceba es cremi.
  4. Hi afegim una fulla de llorer, un raig d'oli OVE i un got de vi. Ho salem i ho posem a la part baixa del forn, a 180º, durant 20 minuts.
  5. Tallem els alls a làmines i els posem a ballar en una paella.
  6. Hi afegim el pebre rosa i el vi blanc i fem un refregit. Ho reservem.
  7. Dins d'un bol ratllem 2 llimes.
  8. Al mateix bol, hi posem el suc de les llimes.
  9. Tallem les fulles d'alfàbrega i julivert i les afegim al bol. Ho remenem i hi afegim el refregit d'all i pebre.
  10. Traiem el peix de la nevera i hi fem uns talls. El salpebrem.
  11. Apugem la temperatura del forn a 220º i hi posem el peix. Hi afegim un altre got de vi blanc, el refregit d'herbes per sobre i ho deixem uns 10 minuts més al forn (aquest temps és orientatiu, depèn del pes i mida del turbot).
  12. Ho servim.
Anar al contingut