Turbot al pil-pil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,5 kg de turbot
6 grans d'all
125 ml vi ranci
125 ml moscatell
12 portobel·los
1 pastanaga
1 carbassó
1 pot cebes envinagrades
1/2 manat espàrrecs verds
oli OVE
tàperes
mantega
julivert
sal
pebre
PREPARACIÓ
- Filetegem 1 turbot d'1,5 kg. També podem demanar al peixater que ho faci per nosaltres. Posem els filets en un tàper amb aigua amb sal (30 g de sal per litre d'aigua) durant 30 minuts. RESERVEM i CONGELEM cap i espines
- Colem i saltem un pot de cebetes envinagrades amb una cullerada de mantega
- Afegim 125 ml de moscatell i 125 ml de vi ranci i ho deixem reduir.
- Tallem 6 grans d'all a làmines i els confitem en una cassola gran amb un raig d'oli OVE
- Pelem i tallem a la brunesa 1 pastanaga, 1 carbassó, 12 portobel·los i un manat d'espàrrecs blancs
- Traiem el peix del bany de sal i l'eixuguem
- Retirem els alls de la cassola i hi confitem el peix amb la pell per la part de dalt, tot movent la cassola
- Tombem el peix i el reservem un cop cuit. Muntem la salsa amb un colador
- Saltem totes les verdures en una paella amb un raig d'oli. Ho salpebrem. Hi afegim un raig d'aigua i ho tapem
- Servim en un plat un fons de salsa, les verduretes, el peix, les cebetes glassejades, més salsa i unes tàperes per sobre. Ho acabem amb una mica de julivert.