Turbot amb aigua de Lourdes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc (com el rap, turbot, lluç, llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    600 g de patates monalisa 

    150 ml de brou peix 

    75 ml de vi xarel·lo  

    50 ml de vinagre agredolç chardonnay 

    50 ml de vi generós  

    1 turbot (2 kg) 

    3 cebes tendres 

    4 grans d'all escalivats 

    Llorer 

    Oli OVE 

    Pebre blanc 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a un turbot d'uns dos quilos. Posem 200 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts. Després l'eixuguem i li fem incisions als costats. 
  2. Tallem 3 cebes tendres a juliana i les reservem en una safata amb paper sulfurat.  
  3. Pelem 600 g de patata monalisa i la laminem amb una mandolina. Després l'afegim al damunt de la ceba fins a cobrir-la del tot. També hi posem una fulla de llorer, un raig d'oli, 150 ml de brou de peix i 75 ml de vi xarel·lo.  
  4. Ho enfornem 20 minuts a 160º. 
  5. Per fer l'aigua de Lourdes, posem en un got batedor 50 ml de vinagre agredolç chardonnay, 50 ml de vi generós, pebre negre, 4 alls escalivats i oli d'oliva. Ho turbinem. 
  6. Apugem la temperatura del forn a 220º. Afegim a la safata el turbot  i el napem amb l'aigua de Lourdes. Si cal hi afegim brou de peix perquè no es ressequi. Ho courem 25 minuts. 
  7. Ja podem emplatar el peix amb el seu llit de patates i aigua de Lourdes. 

 

 

Anar al contingut