Turbot amb aigua de Lourdes
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, turbot, lluç, llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
600 g de patates monalisa
150 ml de brou peix
75 ml de vi xarel·lo
50 ml de vinagre agredolç chardonnay
50 ml de vi generós
1 turbot (2 kg)
3 cebes tendres
4 grans d'all escalivats
Llorer
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal a un turbot d'uns dos quilos. Posem 200 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts. Després l'eixuguem i li fem incisions als costats.
- Tallem 3 cebes tendres a juliana i les reservem en una safata amb paper sulfurat.
- Pelem 600 g de patata monalisa i la laminem amb una mandolina. Després l'afegim al damunt de la ceba fins a cobrir-la del tot. També hi posem una fulla de llorer, un raig d'oli, 150 ml de brou de peix i 75 ml de vi xarel·lo.
- Ho enfornem 20 minuts a 160º.
- Per fer l'aigua de Lourdes, posem en un got batedor 50 ml de vinagre agredolç chardonnay, 50 ml de vi generós, pebre negre, 4 alls escalivats i oli d'oliva. Ho turbinem.
- Apugem la temperatura del forn a 220º. Afegim a la safata el turbot i el napem amb l'aigua de Lourdes. Si cal hi afegim brou de peix perquè no es ressequi. Ho courem 25 minuts.
- Ja podem emplatar el peix amb el seu llit de patates i aigua de Lourdes.