Turbot amb envinagrats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 turbot
16 piparres
12 allets envinagrats
4 patates monalisa
2 llimones
un manat de julivert
un manat de menta
un manat d'alfàbrega
sal
sal grossa
oli ove
farina d'arrebossar
pebre negre
PREPARACIÓ
- Netegem 4 patates monalisa.
- Posem les patates en una safata amb sal grossa al fons i les fiquem al forn a 220º durant 35 minuts.
- Posem el turbot tallat en un tàper amb aigua, sal i el suc de dues llimones. Un cop espremudes també hi posarem les llimones. Mantindrem el peix marinant 20 minuts.
- Traiem el peix del marinat i l'eixuguem amb paper absorbent.
- Posem a escalfar una cassola amb oli OVE.
- Tallem 1 manat de julivert i 1 manat d'alfàbrega i una mica de menta i els posem en un bol. Hi afegim 16 piparres, 12 allets envinagrats sencers i una mica de pebre negre. Ho barregem.
- Enfarinem el peix amb farina d'arrebossar i el fregim a la cassola. Ho reservem en una safata amb paper absorbent perquè perdi l'oli sobrant de la fritura.
- Esclafem les patates i les fregim en la mateixa cassola.
- Servim en una safata les patates, el peix, la barreja d'herbes, un raig d'oli i una mica de pebre negre.