Turbot amb envinagrats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 turbot     

    16 piparres 

    12 allets envinagrats         

    4 patates monalisa    

    2 llimones

    un manat de julivert

    un manat de menta

    un manat d'alfàbrega

    sal

    sal grossa

    oli ove

    farina d'arrebossar

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Netegem 4 patates monalisa.
  2. Posem les patates en una safata amb sal grossa al fons i les fiquem al forn a 220º durant 35 minuts.
  3. Posem el turbot tallat en un tàper amb aigua, sal i el suc de dues llimones. Un cop espremudes també hi posarem les llimones. Mantindrem el peix marinant 20 minuts.
  4. Traiem  el peix del marinat i l'eixuguem amb paper absorbent.
  5. Posem a escalfar una cassola amb oli OVE.
  6. Tallem 1 manat de julivert i 1 manat d'alfàbrega i una mica de menta i els posem en un bol. Hi afegim 16 piparres, 12 allets envinagrats sencers i una mica de pebre negre. Ho barregem.
  7. Enfarinem el peix amb farina d'arrebossar i el fregim a la cassola. Ho reservem en una safata amb paper absorbent perquè perdi l'oli sobrant de la fritura.
  8. Esclafem les patates i les fregim en la mateixa cassola.
  9. Servim en una safata les patates, el peix, la barreja d'herbes, un raig d'oli i  una mica de pebre negre.
Anar al contingut