Tzatziki (Amanida de iogurt amb cogombre) - Grècia

- Programa: Karakia
- Cuina: Thanásis Daradoumis, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 iogurts grecs (300 g) o iogurts catalans de llet de xai
- 2 cogombres de mida mitjana
- 4-6 alls triturats
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- una mica de vinagre
- olives negres
- pebre vermell
- sal
- 50 g d'ametlles triturades (opcional)
PREPARACIÓ
Ratlleu el cogombre bastant fi, però no massa.
Premeu la massa de cogombre amb la mà per treure'n tota l'aigua.
En un bol, barregeu-lo amb la sal, l'all, el iogurt i el vinagre.
Per últim, afegiu-hi l'oli i remeneu-ho per amalgamar ben bé tots els ingredients.
Serviu aquesta crema amb unes quantes olives negres per sobre, junt amb un polsim de pebre vermell. S'hi pot posar més o menys all segons si es vol que la crema sigui més o menys picant. També s'hi poden afegir ametlles triturades, que hi donen un gust molt especial.
Premeu la massa de cogombre amb la mà per treure'n tota l'aigua.
En un bol, barregeu-lo amb la sal, l'all, el iogurt i el vinagre.
Per últim, afegiu-hi l'oli i remeneu-ho per amalgamar ben bé tots els ingredients.
Serviu aquesta crema amb unes quantes olives negres per sobre, junt amb un polsim de pebre vermell. S'hi pot posar més o menys all segons si es vol que la crema sigui més o menys picant. També s'hi poden afegir ametlles triturades, que hi donen un gust molt especial.