Vaca Thai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 750 g de llom baix de vaca
- oli de coco
- llet de coco
- un manat de coriandre
- menta fresca
- farigola llimona
- 1 llima
- 2 bitxos frescos vermells
- 2 grans d'all
- una arrel de gingebre
- 3 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de sucre de coco
- 1 mango
- 300 g d'arròs basmati
- sal
PREPARACIÓ
1. Rentem l'arròs 3 vegades amb aigua fins que no ens quedi gens tèrbola, així eliminem tot el midó. Un cop net, el posem al foc en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal i l'enrossim a foc viu, més o menys, de 30 segons a 1 minut.
2.Posem en un pot el mateix volum d'arròs que de llet de coco i aigua barrejats. Ho fem coure a foc viu, tapat, durant 2 minuts, sense remenar. Passat aquest temps, abaixem el foc i el deixem 13 minuts més, tapat i sense tocar.
3. Mentrestant, salpebrem el bistec de vaca i el marquem a la planxa, amb el foc ben viu, per una banda i per l'altra. Un cop tenim feta la carn, la traiem del foc i la deixem reposar tapada amb paper sulfurat.
4. Agafem un dels bitxos, el tallem a rodanxes fines i en traiem les llavors. També tallem a daus petits el mango, el gingebre i l'all. Piquem també la meitat del manat de coriandre.
5. Tot això ho enrossim en una paella amb un raig d'oli de coco.
6. Destapem la carn, la tallem a trossos petits i l'afegim a tota aquesta barreja que tenim. Hi afegim la resta de coriandre i ho remenem. Hi afegim 3 cullerades de salsa de soja i ho continuem barrejant tot a la paella. Finalment, hi tirem l'altre bitxo fresc per sobre i ja ho podem servir.
7. Tirem per sobre l'arròs una mica de farigola i de ratlladura de llima i ho barregem. Podem servim aquest arròs en un bol a part.
2.Posem en un pot el mateix volum d'arròs que de llet de coco i aigua barrejats. Ho fem coure a foc viu, tapat, durant 2 minuts, sense remenar. Passat aquest temps, abaixem el foc i el deixem 13 minuts més, tapat i sense tocar.
3. Mentrestant, salpebrem el bistec de vaca i el marquem a la planxa, amb el foc ben viu, per una banda i per l'altra. Un cop tenim feta la carn, la traiem del foc i la deixem reposar tapada amb paper sulfurat.
4. Agafem un dels bitxos, el tallem a rodanxes fines i en traiem les llavors. També tallem a daus petits el mango, el gingebre i l'all. Piquem també la meitat del manat de coriandre.
5. Tot això ho enrossim en una paella amb un raig d'oli de coco.
6. Destapem la carn, la tallem a trossos petits i l'afegim a tota aquesta barreja que tenim. Hi afegim la resta de coriandre i ho remenem. Hi afegim 3 cullerades de salsa de soja i ho continuem barrejant tot a la paella. Finalment, hi tirem l'altre bitxo fresc per sobre i ja ho podem servir.
7. Tirem per sobre l'arròs una mica de farigola i de ratlladura de llima i ho barregem. Podem servim aquest arròs en un bol a part.