Vedella amb bolets

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    Mig kg de rodó de vedella del davant 

    350 g camagrocs  

    2,5 l brou de carn  

    500 ml vi negre  

    250 ml vi ranci  

    4 cebes de Figueres  

    3 tomàquets de penjar  

    2 anissos estrellats  

    1 pebrot verd petit  

    1 porro  

    1 tija d'api  

    1 cabeça d'alls  

    1 fulla de llorer  

    Torrada i mitja de pa  

    Mig canonet de canyella  

    Avellanes torrades  

    Xocolata 70% cacau  

    Julivert  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

 

  1. Fem un bany de sal (proporció 100g de sal x 2 litres d'aigua) a 500 g de rodó de vedella. Ho deixem 1 hora a la nevera. 
  2. Tallem a la brunesa 4 cebes de Figueres, 1 porro, 1 pebrot vermell i una tija d'api. 
  3. Escalfem en una cassola oli OVE. Tallem una cabeça d'alls per la meitat i la refreguem per la cassola. 
  4. Afegim a la cassola les verdures tallades, mig canonet de vedella, una fulla de llorer i 2 anissos estrellats. Ho enrossim uns 30 minuts, fins que les verdures comencin a fer caramel. 
  5. Escalfem oli OVE en una altra cassola. 
  6. Eixuguem el rodó de vedella i el lliguem deixant 1 cm entre volta i volta de fil. 
  7. Posem a escalfar 2,5 litres de brou de carn. 
  8. Segellem la carn a la paella amb oli,  quan hagi canviat de color  i hi afegim 500 ml de vi negre i 250 ml de vi ranci. 
  9. Traiem de la cassola de les verdures l'anís estrellat, la cabeça d'alls i el canonet de canyella. 
  10. Aboquem les verdures a la cassola del rodó. 
  11. Aboquem el brou de carn a la cassola del rodó. Hi afegim una mica de julivert. 
  12. Deixem la cassola fent xup-xup durant una hora i mitja, a foc lent. 
  13. Un cop passat aquest temps traiem la carn de la cassola. 
  14. Aboquem la salsa a un pot i la passem pel túrmix. 
  15. Passem la salsa triturada per un colador xinès i la retornem a la cassola. 
  16. Traiem el fil del tall rodó i el tallem a làmines. 
  17. Posem els talls a la cassola. 
  18. Aboquem a la cassola 350 g de camagrocs. Posem la cassola a foc molt lent i ho deixem coure 20 minuts. 
  19. Quan faltin 5 minuts, hi afegim una picada que farem amb torrada i mitja de pa, unes avellanes torrades, xocolata i sal. Hi afegim una mica de pebre a la picada. 
  20. Ho emplatem. Posem la vedella, una mica de salsa amb els bolets i ho rematem amb una mica de julivert picat. Bon profit!!! 
Anar al contingut