Vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Mig kg de rodó de vedella del davant
350 g camagrocs
2,5 l brou de carn
500 ml vi negre
250 ml vi ranci
4 cebes de Figueres
3 tomàquets de penjar
2 anissos estrellats
1 pebrot verd petit
1 porro
1 tija d'api
1 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
Torrada i mitja de pa
Mig canonet de canyella
Avellanes torrades
Xocolata 70% cacau
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal (proporció 100g de sal x 2 litres d'aigua) a 500 g de rodó de vedella. Ho deixem 1 hora a la nevera.
- Tallem a la brunesa 4 cebes de Figueres, 1 porro, 1 pebrot vermell i una tija d'api.
- Escalfem en una cassola oli OVE. Tallem una cabeça d'alls per la meitat i la refreguem per la cassola.
- Afegim a la cassola les verdures tallades, mig canonet de vedella, una fulla de llorer i 2 anissos estrellats. Ho enrossim uns 30 minuts, fins que les verdures comencin a fer caramel.
- Escalfem oli OVE en una altra cassola.
- Eixuguem el rodó de vedella i el lliguem deixant 1 cm entre volta i volta de fil.
- Posem a escalfar 2,5 litres de brou de carn.
- Segellem la carn a la paella amb oli, quan hagi canviat de color i hi afegim 500 ml de vi negre i 250 ml de vi ranci.
- Traiem de la cassola de les verdures l'anís estrellat, la cabeça d'alls i el canonet de canyella.
- Aboquem les verdures a la cassola del rodó.
- Aboquem el brou de carn a la cassola del rodó. Hi afegim una mica de julivert.
- Deixem la cassola fent xup-xup durant una hora i mitja, a foc lent.
- Un cop passat aquest temps traiem la carn de la cassola.
- Aboquem la salsa a un pot i la passem pel túrmix.
- Passem la salsa triturada per un colador xinès i la retornem a la cassola.
- Traiem el fil del tall rodó i el tallem a làmines.
- Posem els talls a la cassola.
- Aboquem a la cassola 350 g de camagrocs. Posem la cassola a foc molt lent i ho deixem coure 20 minuts.
- Quan faltin 5 minuts, hi afegim una picada que farem amb torrada i mitja de pa, unes avellanes torrades, xocolata i sal. Hi afegim una mica de pebre a la picada.
- Ho emplatem. Posem la vedella, una mica de salsa amb els bolets i ho rematem amb una mica de julivert picat. Bon profit!!!