Vedella estofada amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en vitamina B12, nutrient que ajuda en el correcte funcionament del sistema nerviós, del sistema immunitari i de la formació de glòbuls vermellsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
900 g de llata de vedella
1,5 l brou de carn
16 carxofes
250 g ceba rossa
3 tomàquets de penjar
5 branques de julivert
1 cabeça d'alls
1 llimona
Avellanes torrades
All confitat
3 torradetes de pa
Safrà
Farigola llimonera
Nou moscada
Vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a mida mossegada 900 g de llata de vedella. A continuació fem un bany de sal amb 20 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts. Passat aquest temps, traiem la vedella del bany de sal, l'eixuguem bé, pebrem i reservem.
- Posem una cassola al foc i refreguem per la base una cabeça d'alls partida per la meitat. Hi afegim un raig d'oli i hi enrossim la vedella.
- Escalfem 1,5 litres de brou de carn.
- Ratllem 3 tomacons de penjar en un bol i els reservem.
- Un cop la vedella està enrossida, afegim els tomacons ratllats a la cassola i també x g de ceba ja rossa. Ho repartim bé per la cassola i fem que evapori l'aigua de vegetació dels tomàquets.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Ratllem a la cassola una mica de nou moscada. A continuació aboquem el brou a la cassola i hi afegim unes branques de julivert. Abaixem el foc, mig tapem i coem 2 hores.
- Pelem 16 carxofes, les tallem a grills, en traiem les barbes i les anem reservant en un bol amb aigua i llimona perquè no s'oxidin.
- Traiem el julivert de la cassola, colem les carxofes i les aboquem a l'estofat. Fem un buquet amb farigola llimonera i l'incorporem a la cassola. Tapem i coem a foc baix 30 minuts.
- Fem una picada amb un parell d'alls confitats, uns brins de safrà, tres torradetes de pa, un grapat d'avellanes, sal i pebre.
- Quan han passat els 30 minuts, afegim la picada a la cassola i coem un parell de minuts.
- Si es pot, deixem reposar l'estofat unes sis hores. Si no, el servim i bon profit.