Vegetals envinagrats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La col és una verdura de temporada, en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
COL I OLIVES
1 col llisa
300 cl de vinagre de merlot
50 g de sucre
Farigola
Vi ranci
1 llima
All
Aigua
Olives gaspatxes picants
FLORS DE CARBASSÓ
500 g de carbassó amb flor
2 grans d'alls
300 cl de vinagre d'arròs
50 g de sucre
1 raig de vi ranci
Safrà
Farigola
Aigua
Llorer
Gingebre
PREPARACIÓ
- Esterilitzem els pots on guardarem les conserves bullint-los. També bullirem les tapes.
Col i olives
- Tallem a juliana 1 col llisa d'amanida
- En una cassola amb aigua escaldem la col. La posem en aigua bullent i tot seguit tallem la cocció amb aigua i gel. Reservem.
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
- Pelem i laminem un gra d'all.
- El tirem a la cassola amb l'oli i hi afegim farigola.
- Tirem un raig de vi ranci a la cassola i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Afegim 300 ml de vinagre merlot, 50 g de sucre i remenem fins que es desfaci el sucre.
- Tirem el suc d'una llima dins la cassola. Apaguem el foc.
- Afegim la col reservada escorreguda. Ho remenem per a que s'impregni tot i ho deixem reposar 2 minuts.
- Escalfem 300 ml d'aigua.
- Posem dins els pots l'escabetx de col, un grapat d'olives gaspatxes picants i ho acabem d'omplir amb l'aigua calenta.
- Posem els pots en una cassola alta amb aigua bullent amb un drap al cul perquè quan els pots ballin no es trenquin. Ho deixem bullint 5 minuts.
- Tapem els pots de col i els deixem bullir 5 minuts més
- Traiem els pots de l'olla i els posem de cap per avall mentre es refreden perquè facin el buit.
Flors de carbassó
- Posem una cassola al foc amb un raig d'oli OVE.
- Pelem i tallem de llarg 2 grans d'all.
- Fem ballar els alls a la cassola amb oli calent.
- Pelem i laminem un tros de gingebre.
- Hi afegim farigola, safrà, pebre, una fulla de llorer, un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Hi afegim 300 ml de vinagre d'arròs, 50 g de sucre i remenem fins que es desfaci el sucre. Apaguem el foc.
- Afegim els 500 g de flors de carbassó amb el seu carbassó tallats per la meitat a l'escabetx i deixem que reposi 2 min.
- Posem els pots amb els carbassons en una cassola alta amb aigua bullent amb un drap al cul perquè quan els pots ballin no es trenquin. Ho deixem bullint 5 minuts.
- Tapem els pots amb els carbassons i els deixem bullir 5 minuts més
- Traiem els pots de l'olla i els posem de cap per avall mentre es refreden perquè facin el buit.