Verat a la llauna

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El verat és un peix blau que, com a tal, conté àcids grassos omega-3, un greix essencial per afavorir la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 verats

    16 pastanagues mini

    2 grans d'all

    Vinagre de cabernet sauvignon  

    Pebre

    1 anís estrellat

    1 raig d'agràs

    2 tomàquets   

    2 porros

    1 fulla de llorer

    Julivert

    Llimona

    50 g de sucre panela

    sal

    farigola

     

     

PREPARACIÓ

  1. Filetegem 4 verats i en reservem els filets en un tàper amb paper sulfurat. Els caps i les espines, els deixarem uns quants minuts submergits en un bol amb aigua mineral.
  2. Passat el temps, eixuguem caps i espines i ho posem en una safata de forn amb paper sulfurat, amb 2 tomàquets tallats pel mig i amb una creu marcada amb el ganivet, perquè perdin l'aigua de vegetació. Ho enfornem a 220º durant 15 minuts.
  3. Tallem 2 porros a bresa i els enrossim en una olla de pressió amb un raig d'oli OVE i una fulla de llorer.
  4. Traiem del forn les restes de peix i els tomàquets, i ho afegim a l'olla de pressió. Ho barregem tot.
  5. Afegim un raig d'agràs a l'olla.
  6. Afegim a l'olla mig manat de julivert i 1,5 l d'aigua mineral. Ho tapem i ho bullim durant 20 minuts i ho deixem en repòs 2 hores.
  7. Colem el contingut de l'olla de pressió en un pot alt i el posem a foc viu perquè el fumet es redueixi 1/3 del volum.
  8. Barregem en un pot 350 ml d'aigua mineral, 50 g de sucre panela, 1 anís estrellat, el suc d'1 llimona i un raig d'agràs. Ho portem tot a ebullició.
  9. Escaldem 16 pastanagues mini en aquest pot. Les reservem.
  10. Dissolem en un tàper 50 g de sal en 1 litre d'aigua mineral.
  11. Traiem de la nevera el tàper amb el peix i hi traiem la pell més dura, "el plastiquet". Banyem el peix en l'aigua amb sal durant 10 minuts.
  12. Laminem 2 grans d'all.
  13. Fregim en una cassola l'all laminat. Hi afegim farigola. Ho retirem del foc i hi afegim 1 culleradeta de pebre vermell agredolç.
  14. Afegim el fumet reduït a la cassola del refregit i el líquid on hem escaldat les pastanagues. Hi arrenquem el bull.
  15. Traiem de la nevera els filets curats, els eixuguem i els posem amb la pell cap amunt en una llauna, juntament amb les pastanaguetes. Ho cobrim amb el suc base.
  16. Fiquem la llauna al forn a 220º durant 10 minuts. 
  17. Ho traiem del forn i ho servim en un plat bonic, amb unes quantes gotes de vinagre de cabernet sauvignon envellit en barrica i julivert.
Anar al contingut