Verat a la llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessami Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El verat és un peix blau que, com a tal, conté àcids grassos omega-3, un greix essencial per afavorir la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 verats
10 panotxetes
2 grans d'all
1 ou
1 llima
1 cogombre
Pebre vermell fumat dolç
Pebre vermell fumat picant
Llorer
Vi ranci
Vinagre de poma
Canonges
Ruca
Mostassa de Dijon
Porradell
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Si no ens ho han fet a la peixateria, filetegem 4 verats i els traiem les espines centrals i el tel que els recobreix.
- Posem en una llauna, i per aquest ordre, un raig d'oli i els verats filetejats amb la pell cap amunt.
- Pelem i laminem dos grans d'all.
- Els posem a ballar en una paella amb un rajolí d'oli.
- Hi afegim una culleradeta de cafè de pebre vermell fumat dolç i una altra de picant. Ho removem.
- Afegim a la paella un rajolí de vinagre de poma i un altre de vi ranci. Hi afegim una fulla de llorer i deixem que se n'evapori l'alcohol.
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol hi afegim mig got d'aigua mineral i hi apaguem el foc.
- Posem el refregit a la llauna on tenim els verats.
- Enfornen els verats a 160º durant 15 minuts.
- Fem una maionesa: en un got batedor, hi posem 1 ou, ¿ llima espremuda, 1 cullerada de mostassa de Dijon, oli OVE i sal. Ho batem i ho reservem.
- Laminem un cogombre i el posem en un bol.
- Afegim al bol unes panotxetes avinagrades tallades per la meitat.
- En un altre bol posem uns quants canonges frescos, ruca, hi afegim les panotxetes i el cogombre i ho barregem. Finalment hi afegim la maionesa. Ho barregem.
- Tallem una mica de porradell.
- Traiem el verat del forn.
- Ho emplatem. Primer hi posem el verat i l'acompanyem d'una mica d'amanida. Ho rematem amb el porradell tallat. Finalment hi posem per sobre una mica d'oli d'oliva.