Verat amb ajoblanco de poma
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El verat, com tots els peixos blaus, destaca per la seva riquesa en àcids grassos omega 3, protectors del cor. Per les seves propietats nutritives hem de consumir aquest tipus de peix 2 o 3 cops per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 verats
250 g sal fina
250 g sal grossa
500 g sucre
100 g ametlla natural
1 llimona
1 llesca pa
4 grans d'all
1 poma granny smith
12 làmines pernil d'enceball ibèric
Vinagre xerès
Oli OVE
Sal
Pebre
Farigola llimonera
PREPARACIÓ
1. Preparem la barreja del curat. En un bol posem el sucre, la sal grossa, la sal fina i la pela ratllada d'una llimona. Ho barregem tot.
2. Traiem la fàscia del verat filetejat i el col·loquem en un recipient.
3. Cobrim el peix amb la barreja del curat. És important que tot el verat quedi ben cobert.
4. El deixem a la nevera 30 minuts.
5. Passat aquest temps, netejarem el peix amb aigua, l'eixugarem i el congelarem 72 hores protegit amb paper sulfurat. D'aquesta manera ens desfem dels possibles paràsits que pugui tenir el peix.
6. El dia del cuinat, hauríem de preveure descongelar el peix a la nevera durant la nit abans.
7. Per preparar l'ajoblanco de poma, posem en remull les ametlles en 150 ml aigua, durant 12 hores.
8. En un plat posem una llesca de pa i hi tirem un raig de vinagre de xerès. Ho deixem amarant.
9. Pelem quatre grans d'all i en traiem els germinats. D'aquesta manera evitarem que el gust de l'all ens torni.
10. Procedim a escaldar els alls. En un cassó hi posem els alls i els cobrim d'aigua. Quan l'aigua comenci a bullir, els deixem uns 10 segons i els retirem. Aquesta aigua la descartem i tornem a fer la mateixa operació un total de 3 vegades.
11. En un got batedor, hi posem els alls escaldats, la llesca amarada amb vinagre, l'ametlla remullada amb l'aigua, i sal.
12. Pelem i tallem la poma i l'afegim al got batedor.
13. Hi posem oli i ho turbinem.
14. En una plata, hi posem unes làmines de pernil ibèric perquè respiri.
15. Agafem el verat descongelat de la nevera i el tallem a trossos.
16. Per emplatar, posem l'ajoblanco de poma, el filet de verat, 2 làmines de pernil ibèric, un raig d'oli i farigola llimonera.