Verat amb carbassa
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Bresca, de Cambrils
INGREDIENTS
- RECEPTA PER A 4 PERSONES
- 4 filets de verat, sense espines
- 300 g de carbassa sense pell i tallada en daus (de 2 x 2 x 2 cm)
- Dos grans d'all laminats ben prims
- 1 dl de salsa de soja
- 2 dl d'aigua mineral
- 200 g de rossinyols (o una altra varietat de bolets)
- Oli d'oliva verge extra
- Una culleradeta de cibulet picat
- Llavors de carbassa torrades
- PER AL MARINAT
- 1 litre d'aigua
- 50 g de sucre blanc
- 20 g de sal
PREPARACIÓ
- Per fer el plat, cal que tinguem prèviament el verat marinat. El filetegem, en retirem les espines i el submergim dins el marinat (ben fred). El deixem reposar a la nevera 12 hores.
- A l'hora de cuinar-lo, barregem l'all laminat amb la salsa de soja i ho reservem.
- Saltem la carbassa, la mullem amb l'all i la soja i la deixem reduir. La mullem amb aigua i deixem bullir la carbassa.
- Afegim els bolets a la cassola amb la carbassa i salpebrem.
- Agafem el verat marinat, el pelem i en fem uns talls per la part de la pell. El posem a sobre de la carbassa i dels bolets que tenim en una cassola.
- Emplatem i acabem amb el cibulet picat i les llavors de carbassa torrades.