Verat en escabetx picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El verat és un peix blau, com a tal ric en greixos omega 3 i proteïnes, és també saborós, econòmic i versàtilAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 4 verats
- 200 ml de brou vermell
- 70 ml de vinagre de poma
- 50 ml d'oli OVE
- 30 ml de vermut negre
- 30 ml de vermut blanc
- 3 fulles de llorer
- 3 bitxos frescos
- 2 branques d'api
- 2 grans d'all
- 1 rave daikon petit
- 1 porro
- Tiges de taperera en vinagre
PREPARACIÓ
- Tallem els caps de 3 bitxos frescos i els buidem llavors i membranes.
- Laminem 2 grans d'all pelats.
- Posem una cassola al foc no gaire fort- amb 50 ml oli. Quan estigui una mica calent, hi posem els alls i els bitxos.
- Quan hagin ballat una mica, apartem la cassola del foc.
- Tallem a la juliana 1/2 rave daikon net, 2 branques d'api netes i la part blanca d'un porro net.
- Tornem a posar la cassola amb l'all al foc i hi tirem les verdures tallades.
- Deixem que les verdureshi suïn 10 minuts.
- Passat aquest temps, tirem a la cassola 30 ml vermut negre i 30 ml vermut blanc.
- Amb el foc una mica més fort, fem que se n'evapori l'alcohol.
- Afegim a la cassola 70 ml de vinagre de poma i 200 ml de brou vermell. Deixem que es cogui 5 minuts. Passat aquest temps, ho enretirem.
- Filetegem els verats i els traiem el tel de la pell.
- Posem una olla de vapor al foc amb aigua i 3 fulles de llorer.
- Posem un paper sulfurat amb forats a la base de l'olla de vapor i, si bull, hi posem els filets de verat amb la pell cap amunt 2 minuts. 2 minuts més tard, posem el verat que havia quedat a la part de sobre (si la vaporadora té dos pisos) a la part de sota i al revés.
- Si el verat ja està cuit, el passem de la vaporadora a la cassola on tenim l'escabetx.
- Integrem el peix amb l'escabetx i el deixem reposar a temperatura ambient 2 hores.
- Passat aquest temps, emplatem el verat en escabetx amb unes quantes tiges de taperera o algun altre envinagrat.