Verdures a la sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures en general són pobres en energia i riques en aigua, fibra, vitamines i minerals. Es recomana prendre'n dues vegades cada dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 porros
2 pastanagues
1 moniato
1/2 coliflor
1/4 col llombarda
120 g formatge blau
1 gra d'all
Mostassa antiga en gra
Sal gruixuda humida
Vi ranci
Cibulet
Pebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem sal gruixuda humida a tota la base d'una safata que pugui anar al forn. Al damunt, hi posem els vegetals nets i amb pell: 2 porros, 2 pastanagues, 1 moniato, 1/2 coliflor i 1/4 de col llombarda. Les cobrim amb un drap de fil i les acabem d'enterrar amb més sal gruixuda humida. Ho enfornem 50 minuts a 220º.
- Enrossim un gra d'all laminat, amb una mica d'oli. Un cop agafa color, ho ofeguem amb un raig de vi ranci, deixem que l'alcohol s'evapori i ho reservem.
- Preparem l'amaniment: en un bol, hi posem una cullerada de mostassa antiga en gra, cibulet tallat a mida menuda, l'all que teníem reservat i una mica d'oli. Ho lliguem amb una cullera o una forquilla.
- Desenterrem els vegetals, els pelem, els tallem a la mida que vulguem i els posem en un bol, juntament amb l'amaniment que hem fet. Ho integrem i ho emplatem, afegint-hi una mica de pebre i formatge blau.