Verdures en escabetx
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
L'escabetx incrementa la conservació dels aliments, principalment n'augmenta l'acidesa, i això és el que els atorga unes característiques de textura i color especials.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 2 PERSONES
1/2 bulb de fonoll amb fulles
4 alls tendres
4 raves petits
3 espàrrecs verds dins de 150 ml oli OVE
3 boletes de ginebró
50 ml vinagre de poma
2 grans d'all
2 boletes de pebre negre
1 taronja
1/2 dit de gingebre fresc pelat
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem amb el foc mitjà-alt una cassola amb un raig d'oli OVE.
- Partim un bulb de fonoll per la meitat, en reservem les fulles i tallem a juliana 1/2 bulb, 3 espàrrecs verds prims, 4 alls tendres, 4 raves i 1/2 dit de gingebre fresc pelat.
- Posem a la cassola els vegetals i el gingebre i 2 grans d'all, que aixafem.
- Ho remenem tot plegat, ho tapem i ho deixem suar 10 min a foc baix-mitjà.
- Maltallem les fulles de fonoll. Reservem una part de les fulles per a l'emplatat final.
- Posem a la cassola 150 ml d'oli OVE, 50 ml vinagre de poma, 3 boletes de ginebró, 2 boletes de pebre negre aixafades i les 3/4 parts de fulles fonoll.
- Ho integrem tot i apaguem el foc.
- Afegim a la cassola una mica de sal i la pell d'una 1 taronja ratllada. Ho integrem i ho deixem reposar.