Verdures en escabetx

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'escabetx incrementa la conservació dels aliments, principalment n'augmenta l'acidesa, i això és el que els atorga unes característiques de textura i color especials.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 2 PERSONES

    1/2 bulb de fonoll amb fulles   

    4 alls tendres  

    4 raves petits  

    3 espàrrecs verds dins de 150 ml oli OVE 

    3 boletes de ginebró    

    50 ml vinagre de poma 

    2 grans d'all   

    2 boletes de pebre negre   

    1 taronja 

    1/2 dit de gingebre fresc pelat 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem amb el foc mitjà-alt una cassola amb un raig d'oli OVE.  
  2. Partim un bulb de fonoll per la meitat, en reservem les fulles i tallem a juliana 1/2 bulb, 3 espàrrecs verds prims, 4 alls tendres, 4 raves i 1/2 dit de gingebre fresc pelat. 
  3. Posem a la cassola els vegetals i el gingebre i 2 grans d'all, que aixafem.  
  4. Ho remenem tot plegat, ho tapem i ho deixem suar 10 min a foc baix-mitjà. 
  5. Maltallem les fulles de fonoll. Reservem una part de les fulles per a l'emplatat final. 
  6. Posem a la cassola 150 ml d'oli OVE, 50 ml vinagre de poma, 3 boletes de ginebró, 2 boletes de pebre negre aixafades i les 3/4 parts de fulles fonoll. 
  7. Ho integrem tot i apaguem el foc. 
  8. Afegim a la cassola una mica de sal i la pell d'una 1 taronja ratllada. Ho integrem i ho deixem reposar. 
Anar al contingut