Verdures guisades
INGREDIENTS
100 g mongeta tendra tipus perona
100 g carbassa
1 pastanaga
2 grans d'all
1 tomàquet pera
1 patata monalisa
1 ceba tendra
130 g xoriço picant
1 cullerada de tomàquet concentrat
Pebre vermell dolç
Llorer
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant totes les verdures. Netegem i tallem la cua a la mongeta tendra. Si té fils també els traiem.
- Tallem cada mongeta a trossos de 3 cm.
- Tallem a trossos la carbassa pelada a la mateixa mida que les mongetes.
- Reservem mongetes i carbassa juntes.
- Netegem una patata monalisa i la tallem a la mateixa mida.
- Ho reservem tot junt.
- Pelem una pastanaga i la tallem a la mateixa mida.
- Escalfem una cassola ampla.
- Pelem 130 g de xoriço picant i el tallem a llesques.
- El posem a la cassola calenta i el torrem una mica.
- Si cal, hi afegim una mica d'oli OVE.
- Tallem a macedònia 1 ceba tendra. Si el xoriço ja està enrossit, el traiem de la cassola i el reservem sense descartar l'oli que hagi deixat anar.
- Posem a escalfar 1 litre d'aigua en una olla.
- Abaixem una mica el foc i hi tirem la ceba tallada. Deixem que s'enrosseixi.
- Cremem la pell d'un tomàquet pera a la reixeta del forn.
- Pelem el tomàquet.
- Tallem el tomàquet a grills i descartem les llavors.
- Laminem 2 grans d'all pelats.
- Afegim els alls laminats a la cassola amb la ceba.
- Els saltem uns segons.
- Afegim a la cassola un pessic de pebre vermell dolç, una fulla de llorer i un pessic de sal.
- Hi afegim una cullerada de tomàquet concentrat.
- Tot seguit hi afegim els tomàquets a grills.
- Afegim el xoriço, les verdures i l'aigua molt calenta -a punt de bullir- a la cassola.
- Ho tapem, però no del tot, i ho coem 30 minuts a foc mitjà.
- Emplatem les verdures guisades amb una mica de suc.