Verdures guisades

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les receptes de verdures són riques en vitamines, minerals i fibra, imprescindibles per a la salut.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 100 g mongeta tendra tipus perona 

    100 g carbassa 

    1 pastanaga 

    2 grans d'all  

    1 tomàquet pera 

    1 patata monalisa 

    1 ceba tendra  

    130 g xoriço picant  

    1 cullerada de tomàquet concentrat  

    Pebre vermell dolç 

    Llorer 

    Oli OVE 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant totes les verdures. Netegem i tallem la cua a la mongeta tendra. Si té fils també els traiem. 
  2. Tallem cada mongeta a trossos de 3 cm.  
  3. Tallem a trossos la carbassa pelada a la mateixa mida que les mongetes.  
  4. Reservem mongetes i carbassa juntes.  
  5. Netegem una patata monalisa i la tallem a la mateixa mida.  
  6. Ho reservem tot junt. 
  7. Pelem una pastanaga i la tallem a la mateixa mida.  
  8. Escalfem una cassola ampla. 
  9. Pelem 130 g de xoriço picant i el tallem a llesques.  
  10. El posem a la cassola calenta i el torrem una mica.  
  11. Si cal, hi afegim una mica d'oli OVE. 
  12. Tallem a macedònia 1 ceba tendra. Si el xoriço ja està enrossit, el traiem de la cassola i el reservem sense descartar l'oli que hagi deixat anar. 
  13. Posem a escalfar 1 litre d'aigua  en una olla.  
  14. Abaixem una mica el foc i hi tirem la ceba tallada. Deixem que s'enrosseixi. 
  15. Cremem la pell d'un tomàquet pera a la reixeta del forn.  
  16. Pelem el tomàquet. 
  17. Tallem el tomàquet a grills i descartem les llavors. 
  18. Laminem 2 grans d'all pelats. 
  19. Afegim els alls laminats a la cassola amb la ceba. 
  20. Els saltem uns segons.  
  21. Afegim a la cassola un pessic de pebre vermell dolç, una fulla de llorer i un pessic de sal. 
  22. Hi afegim una cullerada de tomàquet concentrat. 
  23. Tot seguit hi afegim els tomàquets a grills.  
  24. Afegim el xoriço, les verdures i l'aigua molt calenta -a punt de bullir- a la cassola. 
  25. Ho tapem, però no del tot, i ho coem 30 minuts a foc mitjà. 
  26. Emplatem les verdures guisades amb una mica de suc. 
Anar al contingut