Vichyssoise de meló
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jöel Castanyé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 150 g de mantega
- 3 porros
- 1 ceba grossa
- 2 patates grosses
- 1l de brou de pollastre
- una tassa de crema de llet
- 1/2 kg de polpa de meló
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
- Per començar, en un cassó amb una mica d'oli desfeu la mantega a foc molt suau.
- Quan estigui fosa, afegiu-hi la ceba i el porro tallats a la juliana i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
- A continuació, poseu-hi la patata tallada a rodanxes i el brou i deixeu-ho coure tot junt durant 25 minuts.
- Tot seguit, afegiu la sal i la crema de llet, deixeu-ho coure dos minuts i retireu-ho del foc.
- Després, poseu-hi la polpa de meló tallada a daus i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina.
- Finalment, coleu-la i deixeu-la refredar a la nevera.
- I ja per acabar, emplateu la crema en un plat fondo o en una copa.