Vinagretes per a amanides
INGREDIENTS
Vinagreta mediterrània
100 ml oli d'oliva verge extra
30 ml vinagre de Mòdena
30 g tomàquets secs en oli
20 g avellanes torrades
Orenga seca
Vinagreta asiàtica
50 ml oli d'oliva verge extra
50 ml d'oli de sèsam
20 ml vinagre d'arròs
20 ml salsa de soja
1 xili vermell fresc
Vinagreta persa
100 ml oli d'oliva verge extra
60 g de tahina
10 ml vinagre de vi blanc
2 dàtils medjoul
1 llima
PREPARACIÓ
Cada vinagreta pot donar un estil diferent a cada amanida. L'Arnau Paris n'ha preparat 3 en un pim-pam.
Vinagreta mediterrània
- En un pot de vidre de coll ample i amb tapa, hi posem 100 ml oli d'oliva verge extra i 30 ml vinagre de Mòdena. La proporció ha de ser de 3 parts d'oli per 1 de vinagre.
- Aixafem amb un ganivet 20 g d'avellanes torrades i les posem al pot. Hi posem 1 cullerada d'orenga o d'una altra herba aromàtica.
- També afegirem 30 g de tomàquets secs italians en oli que haurem mal tallat en trossets petits. Hi posem un polsim de sal. Tapem el pot i el sacsegem. I ja tenim la vinagreta mediterrània feta
Vinagreta asiàtica amb un toc picant
- Comencem tallant en bocinets un bitxo i el posem en un altre pot amb tapa. Hi afegim 2 o 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra. Posem la mateixa quantitat d'oli de sèsam, 1 cullerada de vinagre d'arròs i 1 cullerada de salsa de soja.
- Tapem el pot i el sacsegem perquè emulsioni la barreja..
Vinagreta persa
- Agafem dos dàtils medjoul, els traiem el pinyol. Els tallem en bocinets i ho posem en un pot amb tapa.
- Hi afegim 100 ml d'oli d'oliva i una mica de vinagre de vi blanc. També hi posem 2 cullerades de tahina.
- A més a més, hi afegirem el suc d'una llima. Tapem el pot i sacsegem perquè tot s'integri i emulsioni.