Wok de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Les verdures són lleugeres, riques en aigua, fibra, vitamines i minerals. Se n'han de prendre, com a mínim, dues racions al dia.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 api-rave
- un manat de bledes
- 2 cebes tendres
- 8 alls tendres
- 2 pastanagues
- 4 espàrrecs verds
- romaní
- 150 g de xiitake fresc
- 200 g d'ametlla Marcona crua pelada
- aigua mineral
- oli verge extra d'oliva
- sal
- una llimona
- alfàbrega fresca
- all
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem l'api-rave a rodanxes molt fines. Les deixem en aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.
- Després les tornem a tallar en espiral i les anem posant una altra vegada en aigua i suc de llimona.
- Tallem ceba i els alls tendres a la juliana. Enrotllem les fulles de les bledes i les tallem ben fines. Tallem la pastanaga i els espàrrecs verds a tires amb el pelador. Tallem el xiitake fresc a quadradets.
- Escaldem un gra d'all amb una mica d'aigua bullint, el tallem per la meitat i li traiem el germinat de dins, així evitarem que ens torni.
- Per fer la crema agafem les ametlles i les barregem amb aigua mineral, un raig d'oli d'oliva, l'all escaldat i sal. I ho triturem fins que quedi molt fi, amb textura de crema, i ho reservem.
- Escaldem les verdures. Les posem en aigua bullint i les deixem 3 minuts. Les traiem i els tallem la cocció en aigua i sal.
- En un wok, hi posem un raig d'oli i una branqueta de romaní. Saltem el romaní un parell de minuts. El traiem i hi afegim totes les verdures escorregudes. Al cap d'un minut hi afegirem el xiitake i un got d'aigua. Tapem el wok, i un minut després hi incorporem la crema d'ametlles que teníem reservada. Ho remenem amb cura.
- Piquem l'alfàbrega i l'hi tirem per sobre. Ho servim.