Wrap de calçots i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La salsa romesco és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i dels fruits secs que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA
4 calçots
25 g ametlles torrades amb pell
25 g avellanes torrades amb pell
3 tomacons
2 filets de sardina fumada en oli
1 cabeça d'alls
1 gra d'all
1 nyora
1 llesca de pa
oli d'oliva verge extra
menta
sal
pebre
vinagre
pa de wrap
PREPARACIÓ
- Emboliquem una cabeça d'alls, primer amb paper sulfurat i, finalment amb paper de plata. El posem a escalivar a la barbacoa durant uns 25', juntament amb 3 tomacons sense embolicar.
- Un cop escalivats, els traiem de la brasa i hi afegim sarments per aconseguir flama. I un cop tinguem la flama, hi coem els calçots fins que quedin negres i tous i els reservem embolicats amb paper de diari.
- Pelem un gra d'all i en traiem el germinat. El posem en un pot amb aigua mineral i un cop bulli, el retirem i el posem en un bol amb aigua i gel. Fem el mateix escaldat de fred a calent, dos cops més, i el reservem.
- Piquem, en un morter, 25 g d'avellanes i 25 g d'ametlles. Hi afegim sal, pebre i l'all escaldat, que haurem tallat una mica abans per fer més fàcil la picada. Piquem el conjunt i hi afegim una llesqueta de pa, prèviament fregida i tallada. Tornem a picar i hi afegim la carn d'una nyora rehidratada.
- Posem tot el contingut del morter en un got de batedora i hi afegim un gra d'all escalivat i els tomacons, ja freds i sense pells. Ho triturem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, un raig de vinagre i unes fulles de menta fresca.
- Escalfem a la planxa un pa de wrap.
- Agafem dos filets de sardina fumada amb oli i els tallem a tires.
- Estenem el pa de wrap i embetumem una de les cares amb el romesco. Damunt hi posem 4 calçots pelats i les tires de sardina. Emboliquem i ja es pot menjar.