Xai amb carbassa especiada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de xai és una de les més greixoses; d'aquí li venen el gust fort i l'aroma intens. De consum ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 costellam de xai- Mitja carbassa
- 4 nous amb closca
- 3 escalunyes
- 500 ml brou de coll de xai
- 50 g mantega
- 3 cardamoms
- 1 manat de verdolaga
- 1 got de vi negre
- 1 got de vi ranci
- 1 cabeça d'alls
- 1 branca de canyella
- 1/2 llimona
- Mostassa
- Comí
- Anís en gra
- Sal
- Pebre negre
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Lliguem un costellam de xai. El salpebrem.
- Posem a una safata 1 cabeça d'alls partida per la meitat, 3 escalunyes pelades, mitja llimona que espremem, un raig d'oli i un canonet de canyella.
- Posem la safata al forn, on la tindrem a 200 ºC durant 10 minuts.
- Escalfem 500 ml de coll de brou de xai amb una cullerada de mostassa, que dissoldrem.
- Fem pólvores de duc. A un morter hi posem una cullerada i mitja de cafè de comí, dos d'anís en gra, 3 cardamoms, unes boletes de pebre negre i sal. Ho aixafem.
- Posem a un bol mitja carbassa neta i hi afegim les pólvores de duc. Untem la carbassa amb les espècies amb un raig d'oli.
- Emboliquem la carbassa en paper sulfurat per fer-la a la papillota. La reservem.
- Desenfornem el xai. Li aboquem el brou ja escalfat. Hi afegim un rajolí de vi blanc i de vi negre.
- Abaixem la temperatura del forn a 170 ºC i posem la carbassa a sota i el xai a dalt. Mantenim carbassa i xai 30 minuts fornejant-se.
- Traiem la carbassa del forn i la passem pel passapuré.
- Afegim al puré de carbassa 50 g de mantega. La integrem.
- Posem el costellam, ja fora del forn, a una safata. Colem el suc de la cocció en una gerra.
- Saltem un manat de verdolaga salpebrada.
- Obrim 4 nous i les esmicolem amb el ganivet. Les reservem.
- I ja podem emplatar. Posem una base de puré de carbassa, una mica de verdolaga per sobre, les nous i tres costelletes de xai. Ho rematem amb un rajolí d'oli OVE i una mica del suquet del fornejat.