Xai rostit amb herbes i espècies

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de xai desossada
  • 300 g de cigrons bullits
  • 1 cabeça d'alls
  • 150 g d'espinacs frescos
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • llorer, farigola, pebre vermell i curri
  • oli d'oliva
  • un raig de vi blanc

PREPARACIÓ

1. Feu un puré amb els cigrons escorreguts, un gra d'all, una mica de curri i un raig d'oli.

2. Talleu el xai en quatre trossos. Daureu-lo al forn i poseu-lo en una safata amb la cabeça d'alls, la ceba i el tomàquet. Coeu-lo al forn durant una hora i mitja a 150º.

3. A mitja cocció afegiu-hi el llorer, la farigola i el raig de vi. Un cop cuit, traieu-lo del forn i reserveu.

4. Coleu tots els sucs de la cocció del xai i reduïu-los per aconseguir una salsa. En aquest moment, afegiu-hi una mica de curri i el pebre vermell.

5. Saltegeu els espinacs i col·loqueu-los al mig del plat. Al costat, poseu-hi una mica de puré de cigrons i, a sobre de tot, el xai calent. Banyeu-lo amb la salsa.
Anar al contingut