Xai rostit amb herbes i espècies
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 cuixa de xai desossada
- 300 g de cigrons bullits
- 1 cabeça d'alls
- 150 g d'espinacs frescos
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- llorer, farigola, pebre vermell i curri
- oli d'oliva
- un raig de vi blanc
PREPARACIÓ
1. Feu un puré amb els cigrons escorreguts, un gra d'all, una mica de curri i un raig d'oli.
2. Talleu el xai en quatre trossos. Daureu-lo al forn i poseu-lo en una safata amb la cabeça d'alls, la ceba i el tomàquet. Coeu-lo al forn durant una hora i mitja a 150º.
3. A mitja cocció afegiu-hi el llorer, la farigola i el raig de vi. Un cop cuit, traieu-lo del forn i reserveu.
4. Coleu tots els sucs de la cocció del xai i reduïu-los per aconseguir una salsa. En aquest moment, afegiu-hi una mica de curri i el pebre vermell.
5. Saltegeu els espinacs i col·loqueu-los al mig del plat. Al costat, poseu-hi una mica de puré de cigrons i, a sobre de tot, el xai calent. Banyeu-lo amb la salsa.
2. Talleu el xai en quatre trossos. Daureu-lo al forn i poseu-lo en una safata amb la cabeça d'alls, la ceba i el tomàquet. Coeu-lo al forn durant una hora i mitja a 150º.
3. A mitja cocció afegiu-hi el llorer, la farigola i el raig de vi. Un cop cuit, traieu-lo del forn i reserveu.
4. Coleu tots els sucs de la cocció del xai i reduïu-los per aconseguir una salsa. En aquest moment, afegiu-hi una mica de curri i el pebre vermell.
5. Saltegeu els espinacs i col·loqueu-los al mig del plat. Al costat, poseu-hi una mica de puré de cigrons i, a sobre de tot, el xai calent. Banyeu-lo amb la salsa.