Xocolata blanca a la tassa amb pessic de taronja

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata blanca es fa amb el greix del cacau, anomenat mantega de cacau, d'un alt contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la xocolata blanca a la tassa 

    1 l llet  

    170 g xocolata blanca  

    80 g sucre 

    30 g llet en pols desnatada  

    20 g midó de blat de moro  

    8 g sucre de vainilla  

      

    Per al pessic de taronja 

    3 ous  

    80 g farina de blat 

    50 g sucre 

    40 g mantega  

    30 ml nata  

    25 g farina d'ametlla 

    1 taronja  

    1/2 culleradeta d'impulsor

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el pa de pessic.  
  2. Afegim a un bol, i ho barregem tot amb una vareta manual, 3 ous, 25 g de farina d'ametlla i 50 g de sucre. 
  3. Tamisem al bol 80 g de farina de blat i 1/2 culleradeta d'impulsor 
  4. Ho integrem tot. 
  5. Desfem 40 g mantega en un pot al foc. Un cop fosa, afegim la mantega al pot amb les farines. També hi tirem 30 ml de nata i la ratlladura d'1 taronja. Ho integrem tot fins que tinguem una barreja homogènia.  
  6. Untem un motlle quadrat (22 cm / 16 cm / 2 dits alçada) amb una mica de mantega i l'espolsem amb farina. Aboquem al motlle la massa feta. 
  7. Ho deixem al forn 25' a 165 ºC. 
  8. Passat aquest temps, traiem el pessic del forn i deixem que li baixi la temperatura. Quan ja el puguem manipular, el tallem i el tornem a posar a una safata de forn. 
  9. Torrem el pessic tallat a mida de melindros al forn, 15' a 165 ºC. 
  10. Passat aquest temps, ho traiem del forn. 
  11. Comencem a fer la xocolata. Posem a la picadora 170 g de xocolata blanca una mica esmicolada. 
  12. Al mateix vas posem 80 g de sucre blanc, 20 g de midó de blat de moro, 8 g de sucre de vainilla i 30 g de llet en pols. 
  13. Ho triturem fins a obtenir una pols. 
  14. Posem a coure 1 litre de llet amb els 300 g de pols de xocolata i la seva barreja. 
  15. Ho coem sense parar de remenar. 
  16. Quan hagi agafat la textura de xocolata desfeta, podem parar el foc i servir-ho.  
Anar al contingut