Xocolata blanca a la tassa amb pessic de taronja
INGREDIENTS
Per a la xocolata blanca a la tassa
1 l llet
170 g xocolata blanca
80 g sucre
30 g llet en pols desnatada
20 g midó de blat de moro
8 g sucre de vainilla
Per al pessic de taronja
3 ous
80 g farina de blat
50 g sucre
40 g mantega
30 ml nata
25 g farina d'ametlla
1 taronja
1/2 culleradeta d'impulsor
PREPARACIÓ
- Comencem fent el pa de pessic.
- Afegim a un bol, i ho barregem tot amb una vareta manual, 3 ous, 25 g de farina d'ametlla i 50 g de sucre.
- Tamisem al bol 80 g de farina de blat i 1/2 culleradeta d'impulsor
- Ho integrem tot.
- Desfem 40 g mantega en un pot al foc. Un cop fosa, afegim la mantega al pot amb les farines. També hi tirem 30 ml de nata i la ratlladura d'1 taronja. Ho integrem tot fins que tinguem una barreja homogènia.
- Untem un motlle quadrat (22 cm / 16 cm / 2 dits alçada) amb una mica de mantega i l'espolsem amb farina. Aboquem al motlle la massa feta.
- Ho deixem al forn 25' a 165 ºC.
- Passat aquest temps, traiem el pessic del forn i deixem que li baixi la temperatura. Quan ja el puguem manipular, el tallem i el tornem a posar a una safata de forn.
- Torrem el pessic tallat a mida de melindros al forn, 15' a 165 ºC.
- Passat aquest temps, ho traiem del forn.
- Comencem a fer la xocolata. Posem a la picadora 170 g de xocolata blanca una mica esmicolada.
- Al mateix vas posem 80 g de sucre blanc, 20 g de midó de blat de moro, 8 g de sucre de vainilla i 30 g de llet en pols.
- Ho triturem fins a obtenir una pols.
- Posem a coure 1 litre de llet amb els 300 g de pols de xocolata i la seva barreja.
- Ho coem sense parar de remenar.
- Quan hagi agafat la textura de xocolata desfeta, podem parar el foc i servir-ho.