Xuixo de nous
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
125 g farina de força
125 g farina
75 g mantega
25 g sucre
20 g midó de blat de moro
200 ml beguda de nous
150 ml aigua
40 ml llet condensada
1 ou
Llevat fresc
Branca canyella
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot al foc 200 ml de beguda de nous amb una branca de canyella. Quan arrenqui el bull apaguem el foc, el tapem i ho deixem infusionar.
- Mentre s'escalfa, aboquem a la pastadora 125 g de farina de força, 125 g de farina, 25 g de sucre, sal, 5 g de llevat fresc i 150 ml aigua. Ho pastem 5 minuts a velocitat baixa.
- Posem farina a la taula i hi aboquem la massa. L'estirarem amb un corró enfarinat fins que tingui forma rectangular.
- Al mig del rectangle hi posem 75 g de mantega pomada i dobleguem la massa com si féssim pasta de full. Estirem de nou amb el corró tot fent un rectangle. Repetim l'operació de doblegar (sense la mantega) i ho repetirem dos cops més.
- Tallem la massa en forma de triangles (en surten 4). Els enrotllem com si féssim croissants i els posem en una safata amb paper sulfurat. Portarem la safata al forn apagat durant dues hores perquè fermentin.
- Per fer la crema pastissera, posem en un bol 1 rovell d'ou, 20 g de midó de blat de moro, 40 ml de llet condensada i una mica de la infusió de la beguda de nous. Ho barregem.
- Traiem de la infusió la branca de canyella i aboquem el contingut del bol al pot amb el líquid. Ho courem a foc baix fins que espesseixi sense deixar de remenar.
- Passarem la crema en una mànega pastissera amb broquet de farcir, la deixarem temperar i, finalment, la posarem una hora a la nevera.
- Posem una paella al foc amb oli d'oliva. Fregirem els xuixos durant uns 3-4 minuts cada un. Després els deixarem sobre paper absorbent, els passarem per una safata amb sucre i els anirem reservant.
- Farcim l'interior dels xuixos amb la crema refredada de nevera i ja es poden servir.