Xuixo de plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 4 plàtans
- pa de pessic sec i mòlt
- 200 g de crema pastissera
- rovell d'ou
- farina
- sucre
- oli de gira-sol
- gelat de vainilla
PREPARACIÓ
- Per començar, talleu les puntes del plàtan, buideu-lo del centre i farciu-lo amb crema pastissera.
- Després, peleu el plàtan, enfarineu-lo, passeu-lo pel rovell d'ou batut, arrebosseu-lo amb el pa de pessic i fregiu-lo en un cassó amb oli de gira-sol abundant i ben calent. Seguidament, deixeu-lo refredar sobre un paper absorbent i cobriu-lo amb sucre.
- I ja per acabar, emplateu el plàtan tallat per la meitat i guarniu el plat amb una caneló de gelat de vainilla.