Xuixo de poma de fira
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (per l'alt contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica. Per això el consum n'ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 40 g midó de blat de moro
- 25 g sucre
- 500 ml llet
- 4 ous S
- 100 g torró de poma de fira Vicens
- 4 xuixos sense farcir ni arrebossar
- 8 piruletes vermelles
- Cotó de sucre de fira
PREPARACIÓ
- Comencem fent una crema pastissera abocant a un pot 500 ml de llet, 25 g de sucre i 40 g de midó de blat de moro. Ho remenem amb una vareta manual per integrar-ho tot bé.
- Separem les clares i els rovells de 4 ous. Les clares les guardem en una carmanyola i els rovells els posem en un bol. Batem lleugerament els rovells i els afegim al pot on hi tenim la barreja.
- Posem el pot al foc i coem la crema fins que arrenca a bullir, remenant constantment. Un cop bull, la retirem del foc i la batem enèrgicament uns segons. Ho reservem.
- Tallem 100 g de torró de poma de fira i l'afegim a la crema pastissera, remenant fins que queda totalment desfet amb l'escalfor residual. Ho temperem una mica i ho passem a una mànega pastissera amb broquet per farcir. Ho refredarem un parell d'hores a la nevera.
- Encenem una brasa per marcar els xuixos.
- Triturem 8 piruletes vermelles fins a tenir una pols. Posem la pols en un bol prou ample.
- Tenim 4 xuixos sense farcir ni arrebossats amb sucre.
- Traiem la mànega amb la crema freda i l'escalfem un moment amb les mans. Agafem els xuixos i els farcim.
- A continuació, marquem els xuixos a la brasa i, un cop marcats, els arrebossem amb la pols de piruleta.
- Presentem els xuixos acompanyant-los d'una mica de cotó de sucre de fira i un trosset més de torró. I ja tenim llestes aquestes postres o un berenar ben dolç.