Xuixo de poma de fira

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (per l'alt contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica. Per això el consum n'ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 40 g midó de blat de moro
  • 25 g sucre
  • 500 ml llet
  • 4 ous S
  • 100 g torró de poma de fira Vicens
  • 4 xuixos sense farcir ni arrebossar
  • 8 piruletes vermelles
  • Cotó de sucre de fira
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent una crema pastissera abocant a un pot 500 ml de llet, 25 g de sucre i 40 g de midó de blat de moro. Ho remenem amb una vareta manual per integrar-ho tot bé.
  2. Separem les clares i els rovells de 4 ous. Les clares les guardem en una carmanyola i els rovells els posem en un bol. Batem lleugerament els rovells i els afegim al pot on hi tenim la barreja.
  3. Posem el pot al foc i coem la crema fins que arrenca a bullir, remenant constantment. Un cop bull, la retirem del foc i la batem enèrgicament uns segons. Ho reservem.
  4. Tallem 100 g de torró de poma de fira i l'afegim a la crema pastissera, remenant fins que queda totalment desfet amb l'escalfor residual. Ho temperem una mica i ho passem a una mànega pastissera amb broquet per farcir. Ho refredarem un parell d'hores a la nevera.
  5. Encenem una brasa per marcar els xuixos.
  6. Triturem 8 piruletes vermelles fins a tenir una pols. Posem la pols en un bol prou ample.
  7. Tenim 4 xuixos sense farcir ni arrebossats amb sucre. 
  8. Traiem la mànega amb la crema freda i l'escalfem un moment amb les mans. Agafem els xuixos i els farcim.
  9. A continuació, marquem els xuixos a la brasa i, un cop marcats, els arrebossem amb la pols de piruleta.
  10. Presentem els xuixos acompanyant-los d'una mica de cotó de sucre de fira i un trosset més de torró. I ja tenim llestes aquestes postres o un berenar ben dolç.
Anar al contingut