Dilluns que ve, el 3r capítol
13/03/2025 - 12.36 Actualitzat 28/03/2025 - 10.58
El mal s'ha escampat per Barcelona i un assassí en sèrie porta de corcoll als dos policies encarregats d'investigar-ho, el Molina (David Verdaguer) i la Muñoz (Ángela Molina). Aquesta història basada en fets reals, ha atrapat a milers de persones en tan sols una setmana. A la plataforma, ja acumula més de 100.000 reproduccions i el doble capítol de dilluns a TV3 va obtenir una audiència acumulada de 664.000 espectadors i va ser líder en la seva franja.
Mentre la policia investiga la mort d'un altre jove sense llar, es produeix un nou assassinat, el tercer en pocs dies. La periodista Judith Hoffman es pregunta el mateix que la policia: hi ha un assassí en sèrie actuant en plena pandèmia als carrers de Barcelona?
La sèrie --coproduïda per The Mediapro Studio--, de vuit episodis, ens situa a finals d'abril del 2020, quan en plenes restriccions per la covid-19 les autoritats van detenir un home acusat d'assassinar diversos indigents als carrers de Barcelona. Sempre ho feia seguint el mateix patró: mentre dormien i amb una brutalitat extrema.
Amb aquest plantejament, i en aquest context de ciutat buida i confinada, es desenvolupa la idea del mal en les seves dues accepcions: el mal com a "maldat" --com a contrari del bé--, però també el mal que significa "malaltia", com un virus que va infectant les víctimes.
Per a Lluís Arcarazo, creador de la sèrie, "El mal invisible" no és només una investigació policial, sinó "una història amb moltes capes".
"Retrata mons que s'han vist poques vegades a la televisió. Un és el de les persones sense llar, convertits aquí en un element central de la trama. I l'altre, una ciutat com no l'hem vista mai."
La idea de la sèrie va néixer en ple confinament, quan Arcarazo --autor també de "Nit i dia"-- va llegir la notícia real que inspira la ficció.
Amb una trajectòria consolidada en sèries, com "Smiley", "Polseres vermelles" i "Rapa", la directora Marta Pahissa ha estat clau per dotar "El mal invisible" de realisme.
"Volia que fos molt veraç en tots els aspectes, i tant en David com l'Ángela són dos grans actors que li han aportat aquesta realitat que buscàvem."
La directora també destaca que, com tots els bons thrillers, la sèrie va in crescendo: "El primer episodi t'atrapa i ja no et deixa anar."
David Verdaguer es posa a la pell de Quique Molina, un agent d'homicidis intuïtiu i obsessiu. Brillant en la seva feina, però marcat per un passat fosc, Molina és d'aquells policies que no sap quan ha de parar. Amb una vida personal en ruïnes i immers en un divorci complicat, l'únic que l'ancora a la realitat és la seva filla petita.
"No és un thriller convencional, perquè es considera l'espectador intel·ligent i hi ha moltes trames enfrontades. Per mi, a més, és un gust que els productors s'hagin atrevit a donar-me un paper que no havia fet mai", expressa Verdaguer.
Per la seva banda, Ángela Cervantes interpreta Marga Muñoz, una investigadora intel·ligent, metòdica i ambiciosa. Està acabant la seva tesi en Criminologia i té clar que vol arribar lluny al cos. En un món dominat per homes, la Marga sap moure's amb intel·ligència i determinació, i forma un tàndem tan potent com tens amb Molina.
Cervantes, nominada als Premis Goya per "La maternal" i "Chavalas", destaca que aquest paper ha estat un repte:
"No m'havia imaginat mai treballar en un thriller policíac. És una cosa molt allunyada del que he fet fins ara i em va atraure moltíssim que se'm pogués veure en un nou registre."
"El mal invisible" no és només un thriller, és una immersió en la cara més fosca de Barcelona. Misteri, crims esgarrifosos i una parella de policies que no es conformen amb mitges veritats. Si creus que ja ho has vist tot en el gènere true crime, espera't al 24 de març. Però alerta: un cop comencis, ja no hi haurà marxa enrere.