Ingredients imprescindibles
15/02/2025 - 08.48 Actualitzat 22/04/2025 - 11.20
Ja ha arribat la temporada dels calçots! I ja ens veiem allà, amb el pitet posat, les mans plenes de sutge i el somriure satisfet després d'un bon tiberi. Però alerta, que aquí no només es tracta de menjar calçots com si no hi hagués demà. La clau de l'èxit d'una bona calçotada recau, sens dubte, en una bona salsa. Avui us revelarem com fer-la com cal i quins són els ingredients imprescindibles que no hi poden faltar. I qui millor per explicar-nos-ho que la xef Carme Ruscalleda? Som-hi!
Fer una bona salsa de calçots no és només triturar quatre coses i esperar que funcioni. Aquí no hi ha trucs: parlem d'una combinació de sabors i textures que ha passat de generació en generació. Aquests són els ingredients que faran que la vostra salsa sigui de 10:
Un cop feta, deixeu-la reposar fins l'endemà. D'aquesta manera, els sabors es fusionaran. Però compte! El repòs pot fer que la salsa guanyi una mica de dolçor. La solució? Tasta-la abans de servir i ajusta'n la sal i el pebre si cal.
Així, doncs, ja ho sabeu: no hi ha excuses! Prepareu-vos per les ovacions i els "passa'm una mica més de salsa, sisplau". Bon profit!