Ajudem la Viquipèdia a donar a conèixer Miró
La segona crida a la col·laboració ens porta al camp de la cultura, concretament a la pintura i a la figura de Joan Miró. L'Associació Amical Viquipèdia,
És una jornada mundial per editar, al llarg de dotze hores, de 10 del matí a 8 del vespre, una selecció de deu articles sobre Miró, per millorar-los, ampliar-los i, sobretot, traduir-los a 10 idiomes diferents; així se n'amplia la qualitat i la difusió mundial. Per fer-ho només cal registrar-se per ser editor de la Viquipèdia. Les aportacions es poden fer des de casa o en trobades col·lectives, com ara la que es farà a la mateixa Fundació Miró de Barcelona.
Com ens expliquen els membres d'Amical Viquipèdia, "fins ara la Viquipèdia en català té 21 articles relacionats amb la Fundació Joan Miró i 35 articles sobre obres de Joan Miró i Ferrà. Es tracta d'una contribució coorganitzada per Amical Wikimedia amb la Fundació Joan Miró. El viquiprojecte es va iniciar el 2011 arran d'una col·laboració amb motiu de l'exposició Joan Miró. Un informe de l'estiu del 2013 va revelar que els articles relacionats amb Joan Miró i la seva obra eren objecte d'un franc interès, entre d'altres, a la Viquipèdia en rus o japonès (tant pel nombre d'articles de temàtica mironiana existents com pel nombre de visites que aplegaven).
Així doncs, s'ha organitzat aquest esdeveniment, inspirat en la Hoxne Challenge (impulsada des del Museu Britànic l'any 2010) i en la Catalan Culture Challenge, organitzada per Amical Wikimedia i que es va fer entre el 16 de març i el 15 d'abril del 2014."
I precisament aquest mes d'abril s'ha acabat el concurs internacional Catalan Culture Challenge per traduir i ampliar al màxim nombre de llengües 50 biografies destacades de la cultura catalana. Segons ens informen els responsables d'Amical Viquipèdia, "en total, s'ha aconseguit crear o ampliar 782 articles de 92 viquipèdies gràcies a la feina d'una cinquantena de voluntaris d'arreu del món.
Les viquipèdies en qüestió són: afrikaans, alamànic, albanès, alemany, alt sòrab, anglès, anglès antic, aragonès, asturià, azerbaidjanès, baix sòrab, basc, bavarès, bengalí, bielorús, bislama, bosnià, bretó, búlgar, caixubi, castellà, català, chavacano, cors, croat, danès, emilià-romanyol, escocès, eslovè, esperanto, estonià, extremeny, finès, fiülà, francès, francoprovençal, frisó oriental, frisó septentrional, gallec, gal·lès, grec, guaraní, haitià, hindi, hindi de Fiji, hongarès, indonesi, interlingua, ioruba, islandès, italià, jiddisch, kölsch, ladí, lígur, limburguès, lituà, llatí, llombard, luxemburguès, macedònic, min nan, mirandès, nàhuatl, napolità, neerlandès, normand, novial, occità, picard, piemontès, polonès, portuguès, retoromànic, rus, samogitià, sard, serbi, serbocroat, sicilià, silesià, suahili, suec, tagal, tara?kievica, tarentí, tàtar de Crimea, txec, ucraïnès, való, vèneto i volapük.
El concurs era simple en estructura: estava basat en un sistema de punts on els participants obtenien punts per cada millora i/o traducció que fessin. Han obtingut premi els 10 viquipedistes amb més punts. El primer guanyador ha estat l'usuari bielorús Artificial123 (amb 1.457 punts), seguit del catalanoparlant Capsot (1.438) i el bengalí Ankan Ghosh Dastider (1.081)."