El Goku i els seus amics t'esperen a 3Cat

Ja tenim data per al retorn de "Bola de drac" a 3Cat. Preparats per al Kame-hame-ha?!

El fenomen de Bola de drac torna a 3Cat amb les dues primeres temporades el 26 de novembre a la plataforma digital 3Cat
Actualitzat

El retorn més desitjat ja té data al calendari. "Bola de drac", una les sèries més esperades d'aquesta temporada, es podrà veure a la plataforma 3Cat i SX3 a partir del 26 de novembre. Es recuperen les primeres temporades de la ficció d'Akira Toriyama, "Bola de Drac" i "Bola de Drac Z", dins l'aposta per una oferta audiovisual àmplia per a tots els públics a la plataforma 3Cat.   

Aquesta mítica sèrie japonesa va arribar a Catalunya als anys 90 i ara torna més de trenta anys després de l'emissió del primer capítol a TV3. Amb un gran èxit d'audiència, la saga ha esdevingut un referent de l'anime en català per a diverses generacions i s'ha creat un fenomen al voltant de les aventures de Son Goku. 

 


A més de recuperar la primera temporada de la sèrie, més endavant s'incorporarà al catàleg "Bola de Drac Súper", que s'emetrà per primera vegada en català. A la plataforma digital 3Cat i al SX3 s'hi podran veure tres temporades de la saga en català: "Bola de Drac", "Bola de Drac Z" i "Bola de Drac Súper". En total es podran veure 575 capítols de la sèrie doblats al català.

Crida als fans de l'anime

3Cat està preparant una nova sèrie documental per explorar l'impacte de "Bola de Drac" en tota una generació i en la normalització del català, entre molts altres aspectes. Per aquest motiu busquem la participació dels fans i volem recopilar material audiovisual i històries relacionades amb l'anime que va marcar la infància i joventut de molts catalans.

L'emblemàtica sèrie japonesa, que va arribar a Catalunya als anys 90, no només es va convertir en un fenomen cultural, sinó que va contribuir de manera notable a la difusió i ús del català entre els joves. Aquesta docusèrie vol aprofundir en com "Bola de Drac" va arribar a Catalunya, què va suposar la seva emissió i com va transformar la vida de molts espectadors i l'impacte que va tenir en la llengua i cultura del país.

Per captar aquests records, 3Cat i la productora Abacus Idea fan una crida als seguidors de la sèrie perquè comparteixin imatges, vídeos, històries i vivències relacionades amb "Bola de Drac", com ara el Saló del Manga, esdeveniments d'anime, "cosplays"... A més, conviden els fans a enviar vídeos on es gravin cantant la mítica cançó de la sèrie, el famós "Llum, foc, destrucció!".

 

Com hi pots participar?

Si vas ser un dels que van cridar el "Kamehameha" o vas aconseguir tenir tots els còmics i les figuretes dels personatges, aquesta és la teva oportunitat de formar part d'aquest nou projecte documental.

Tothom que vulgui participar en la docusèrie enviant-hi material audiovisual ha d'enviar un correu electrònic amb els arxius desitjats a produccio.idea@abacus.coop*. Participa-hi i ajuda'ns a mostrar com "Bola de Drac" va canviar la història de l'animació a Catalunya!

Aquesta sèrie documental és una producció de 3Cat produïda per Abacus Idea.

* L'enviament de materials implica que s'accepta la Política de privadesa d'Abacus SCCL accessible a la URL https://www.abacus.coop/ca/politica-de-privadesa/4.html i, en el cas que siguis el seu autor, també implica la cessió gratuïta dels drets d'explotació (reproducció, comunicació pública, distribució i transformació) a favor d'Abacus SCCL, de forma no exclusiva, per tot l'àmbit territorial de Catalunya, durant la vigència de la campanya i en qualsevol suport i/o plataforma (material imprès i/o electrònic, televisió, premsa, Internet i xarxes socials).

 

NOTÍCIES RELACIONADES
El més vist
Anar al contingut