estrena dilluns 1 de novembre de 2010 a internet
Dimarts 2 de novembre, a les 22.25, al Canal 33 - reemissió dissabte 6, a les 13.05
L'activisme de les organitzacions pacifistes és clau per aconseguir que una gran majoria de països del món prohibeixin la fabricació i ús d'algunes armes que continuen matant civils encara que hagi acabat el conflicte bèl·lic. Es calcula que hi ha més de 100 milions de mines antipersones i més de 22 milions de submunicions de les bombes de dispersió, sense esclatar. El 98% de les víctimes són civils.
La Maria Josep Parés, de l'organització catalana Moviment per la Pau, coneix perfectament les pressions en contra del lobby armamentista, l'oposició de molts països productors i els entrebancs diplomàtics que hi ha per aconseguir un tractat de prohibició d'una arma.
No tots els països que han firmat un tractat el respecten. Cal vigilar molt d'aprop el compliment de la llei. Per això la Maria Josep viatja a Ginebra, Suïssa, per fer el seguiment del compliment del tractat d'Ottawa, que prohibeix, des del 1999, les mines antipersones.
Les víctimes de mines, ho són per sempre, en perdre braços i cames ( sino moren) i necessiten ajuda de per vida, per això el tractat d'Otawa obliga els governs a assistir-les i a desminar els seus territoris.
L'altre gran èxit de la societat civil, és el tractat d'Oslo, que prohibeix les bombes de dispersió des d' agost del 2010 . Aquestes armes tenen un alt grau d'error ( 30-40%) i pengen sense esclatar de teulades o d' arbres.
ENLLAÇOS
ICBL. Campanya internacional per a la prohibició de les mines terrestres.