estrena dilluns 25 d'octubre de 2010 a internet
Dimarts 26 d'octubre, a les 22.25, al Canal 33 - reemissió dissabte 30, a les 13.05
Al febrer del 2003, milions de persones van sortir al carrer, arreu del món, per dir no a la guerra. Mai abans, fins al 15 de febrer del 2003, en un mateix dia, a tots els països i per la mateixa raó, s'havien sentit els pobles del món dient no: no a la guerra. A Barcelona es van superar totes les expectatives: va ser la manifestació més gran de tot el món.
Però els governs de la coalició bel·licista no en van fer cas i van envair l'Iraq... Per fer-ho van haver de construir un relat de falsos perills per atemorir la població i el mateix Consell de Seguretat de Nacions Unides. El moviment pacifista va poder desmuntar aquell relat, però la mobilització de la ciutadania mundial no va ser prou forta, en aquella ocasió, per aturar la guerra.
Quina és la realitat de la població iraquiana avui dia? Quina és la vida dels civils després de la invasió? Com és que cap organisme internacional no sap quants civils van morir a l'Iraq? Per què era l' Iraq l'objectiu, inclús per davant de l'Afganistan?
El 66% de les reserves mundials de petroli mundial es concentren a l'Orient Mitjà, però l'Iraq no havia pogut explotar tot el seu potencial petroler: als anys 80 per la guerra amb l'Iran, i als anys 90 per les sancions econòmiques internacionals.
Per evitar futures guerres, caldrà que la ciutadania mundial es mobilitzi de forma massiva i desmunti els relats bel·licistes.