29a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Així serà La Marató més excepcional, dedicada a la Covid

Una edició excepcional de La Marató, amb uns presentadors de luxe: Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa. Diumenge, 20 de desembre, 14 hores de programació per recaptar recursos per lluitar contra la Covid

Aquest diumenge, 20 de desembre, se celebra la 29a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio dedicada a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19. Serà un programa molt especial, completament adaptat a la pandèmia, en què s'homenatjarà els centres sanitaris i tots els treballadors i treballadores essencials que cada dia fan tot el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d'aquesta crisi.

A la presentació del programa hi han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digital de la CCMA; Àngels Molina, directora de La Marató; Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté, presentadors de La Marató i Roger Escapa, director i presentador d'"El suplement" de Catalunya Ràdio.
 

14 hores de programa

Des dels estudis de Catalunya Ràdio, Roger Escapa donarà el tret de sortida de La Marató, a les 8.00, des d"El suplement". El programa de televisió començarà a les 9.30 i acabarà ben entrada la matinada.

Des de l'estudi 1 de la ràdio s'emetran 5 hores de programa amb reportatges i entrevistes a metges, investigadors, pacients i familiars. Un dels resportatges més destacats del programa s'ha gravat a Igualda, un dels epicentres de la primera onada de la pandèmia, on l'equip del programa ha conegut històries personals de com es va viure aquesta situació tan complicada.

"Han passat 9 mesos des que aquest virus ens va canviar la vida a tots. Si mirem enrere, on va començar tot a Catalunya va ser a la Conca d'Òdena i a Igualada. Nosaltres fa unes setmanes vam anar a Igualada i hem fet un reportatge amb veus i històries humanes d'aquells treballadors essencials", ha explicat Roger Escapa.

 


A TV3, el programa començarà a les 9.30. La primera part, feta en exteriors, posarà en valor la feina dels treballadors i treballadores de l'àmbit sanitari, i per això els presentadors i molts altres col·laboradors es traslladaran a diversos centres sanitaris catalans per fer entrevistes a testimonis i professionals, amb actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori.

Amb l'arribada del vespre, el programa es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, per fer una gran gala d'entreteniment, on segons explica Àngels Molina es farà "una petita i segura trobada d'amics, converses amb caliu, parlar amb els que viuen o han viscut en primera persona aquesta malaltia".

Per Àngels Molina, directora de La Marató de TV3, preparar el programa "ha estat un camí molt intens".

"La pandèmia també ens afecta a nosaltres, el context ha estat extraordinàriament difícil per tirar endavant un projecte d'un programa de televisió de 15 hores en directe. Ha estat el més dur, estem molt contents i cansats, però La Marató és el millor exemple de la feina d'equip que es fa a la televisió. Hem tingut un equip extraordinari i, com diuen els guionistes, s'haurien d'haver gravat les sessions maratonianes virtuals per Zoom, els Meetings i els Teams, les sessions telemàtiques de preparació d'un programa com aquest... mai abans en la història s'havia preparat un programa de tele com La Marató de manera pràcticament virtual."

 

Uns presentadors de luxe

Laura Rosel, realitzadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"; Raquel Sans, presentadora del "TN Migdia" i directora dels últims programes especials sobre la Covid-19, i Mònica Terribas i Jordi Basté, que estan preparant un projecte per a TV3, seran els presentadors de La Marató de TV3 per la Covid-19.

"Fa 29 anys que va començar La Marató de TV3, jo era a Catalunya Ràdio i s'ha aconseguit des d'aquesta època fins ara una cosa extraordinària, i que és que aquesta Marató sigui global, per això s'ha de felicitar la CCMA, a TV3, a Catalunya Ràdio per aquesta generositat amb tothom i com la gent, tots, ens aboquem" , ha explicat Jordi Basté.

 

Per a Mònica Terribas, aquesta Marató ha de ser un punt endavant i un punt d'obrir la finestra i dir que la vacuna no soluciona el problema, no és la solució.

La solució ha de ser que quan ens arribi un altre coronavirus, que segons diuen els experts ens arribarà, la recerca ens agafi molt més preparats. Que les seqüeles que deixa aquest virus, que són molt invalidants com es podrà veure a La Marató, tinguin remei", ha dit Mònica Terribas.

 

Segons Laura Rosel, realitzadora d'"El matí de Catalunya Ràdio", hi ha dos missatges molt importants en aquesta Marató.

Per una banda, posar noms i cognoms a les xifres del coronavirus, persones a les quals els ha canviat la vida. Conèixer-les per nosaltres ha estat una de les coses més colpidores i diumenge se sabrà què ha estat aquesta malaltia de la mà dels que l'han viscut. I l'altre missatge important és que la pandèmia també ha demostrat que si no estem units, si no som solidaris els uns amb els altres, no ens en sortirem. Demostrar, com ho demostra La Marató, que superar la pandèmia és una feina d'equip."

 

Finalment Raquel Sans, presentadora del "TN Migdia" i directora dels últims programes especials sobre la Covid-19, ha dit:

"Aquesta Marató ens acompanyarà i ens emocionarà. La malaltia ha tocat a tothom, d'una manera o una altra, i costarà no reconèixer-se en algun moment o altre des del minut zero. En un moment que hem d'estar aïllats, i no ens podem tocar o abraçar-nos, La Marató serà un acompanyament col·lectiu i un gran aprenentatge que esperem que ens porti més conscienciació."

 

Fer créixer els donatius a través d'internet, transferència o Bizum

Per primera vegada en 28 anys no es disposarà de les grans seus telefòniques habituals. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha volgut remarcar de manera destacada que "la pandèmia també afecta la manera com farem els donatius".

Aquest any, de manera excepcional, el telèfon de La Marató no serà el canal principal per fer les donacions, sinó que s'incentivaran la resta de canals de donació.

Aquest any, doncs, cal que creixin els donatius a través d'internet, transferència o al Bizum 33333. D'aquesta manera, el telèfon podrà absorbir les trucades d'aquelles persones que no disposen d'accés als canals digitals o que tenen dificultats de mobilitat.

 

Acció a xarxes socials

Des dels mitjans digitals de TV3 i Catalunya Ràdio hi ha una acció participativa pensada per les xarxes socials amb l'etiqueta #HoFemPerTothom.

"Ja ha començat en aquestes últimes hores amb presentadors de la casa i consisteix a posar a la mascareta el nom de la persona a la qual vols dedicar La Marató, o la que tu penses, o la que ens ha deixat o la que no volem que ens deixi o la que ens inspira i fa sortir el millor de nosaltres mateixos. És fer-se una foto i penjar-la a les xarxes socials, el que és fer una mica més de taca d'oli per aquesta Marató", deia Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digital de la CCMA

 

ARXIVAT A:
La Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut