La Marató 2020 es viurà en directe des dels centres sanitaris de Catalunya
Raquel Sans, Laura Rosel, Jordi Basté i Mònica Terribas es traslladaran als centres sanitaris, on hi haurà sets d'entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori. Cada element d'aquesta edició de La Marató vol posar en valor la feina dels treballadors i treballadores de l'àmbit sanitari.
En una edició tan excepcional com la de l'any 2020, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio presenta una posada en escena innovadora, fidel a l'essència del programa i que manté la fórmula trencadora i d'èxit de l'any passat.
Estem preparant un programa especial, adaptat a la pandèmia, en què cada element respiri la idea de retre un homenatge als hospitals, al personal sanitari de primera línia i també als altres essencials que cada dia fan el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d'aquesta crisi. Un format especialment dissenyat per complir totes les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat de totes i tots els que en formin part.
La primera part del programa, des de l'exterior
Per adaptar-se al context actual i presentar una narrativa coherent amb la pandèmia, La Marató per la Covid-19 estarà dividida en dos grans blocs.
El primer, corresponent al daytime, anirà des de l'inici del programa fins a la posta de sol, a mitja tarda. I, el segon, des del vespre fins passada la mitjanit.
La primera part del programa, realitzada en exteriors, pretén posar en especial valor la feina dels treballadors i treballadores de l'àmbit sanitari. I, per fer-ho, Raquel Sans, Laura Rosel, Jordi Basté i Mònica Terribas es traslladaran als hospitals catalans, on hi haurà sets d'entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori.
Així, doncs, els nostres espectadors viuran La Marató en directe i per primer cop a la història del programa (entre d'altres) des de l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Clínic de Barcelona i la Facultat de Medicina de la UB, el Parc de Salut Mar, l'Hospital Josep Trueta de Girona, l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Bellvitge, Sant Joan de Déu, el Parc Taulí de Sabadell, l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital Sant Joan de Reus, l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Institut Guttmann i l'Hospital de Sant Pau en col·laboració amb el Recinte Modernista de Sant Pau.
Gràcies a un gran disseny de producció i realització, l'espectador viurà l'experiència de ser a tots aquests espais, i a molts d'altres, tant en el directe del dia 20 de desembre com a través de les gravacions de gran valor audiovisual fetes els dies previs al programa. També comptarem amb la col·laboració i la presència dels centres d'Atenció Primària i del SEM, essencials, més que mai, per La Marató.
Un altre dels territoris que La Marató visitarà, per posar en valor l'experiència viscuda durant la pandèmia de la Covid-19, és Igualada. A banda de comptar amb la col·laboració de l'Hospital Universitari d'Igualada, en aquesta ciutat es farà una de les activitats més esperades per tots els espectadors: el tradicional partit de futbol de La Marató.
Gran gala final als estudis de TV3
Amb l'arribada del vespre, La Marató es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, per fer una gran gala d'entreteniment, que també inclogui, com ja és habitual, moments de sensibilització i divulgació científiques de la mà de testimonis i experts de l'àmbit sanitari.
Innovació i fidelitat a l'essència del programa
Una gran posada en escena dissenyada per acostar La Marató a la realitat d'aquesta pandèmia, i, per tant, amb una gran flexibilitat per adaptar-se al canviant context que ens envolta.
Perquè, certament, encara hi ha moltes incògnites al voltant d'aquest virus, i del que passarà en els pròxims mesos, però el que sí que sabem és que La Marató serà, un cop més, al costat dels espectadors. Perquè aquesta Marató, com la Covid-19, toca a tothom.