"La investigació dona vida" va ser el lema de La Marató del 2018

Visita la recerca de La Marató: 7 projectes en càncer   

En l'edició 2024 del cicle "Visita la recerca de La Marató" la ciutadania ha pogut descobrir els avenços obtinguts en un total de 36 projectes actius, 7 dels quals corresponen al càncer, malaltia que va centrar La Marató del 2018  

Recollim alguns dels projectes en càncer que els participants del "Visita la recerca de La Marató" han pogut descobrir aquest any: 

El projecte liderat per Carles Cantí, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, ha mostrat les noves teràpies per fer front al glioblastoma, el càncer cerebral més freqüent i agressiu a causa de la seva habilitat per eludir el sistema immunitari i créixer.  

També hem descobert la plataforma EpiGen, dissenyada per l'equip de Cinzina Lavarino, de l'Institut de Recera Sant Joan de Déu, que fa ús de la intel·ligència artificial per classificar els pacients amb medul·loblastoma, el càncer cerebral més comú en els infants. Comptar amb un sistema de classificació és essencial per millorar el pronòstic i la resposta al tractament.   

A l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'equip de Josep Comet ha mostrat com treballen en dues metodologies no invasives per evitar la biòpsia en el diagnòstic definitiu del càncer de pròstata.   

A l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer hem conegut els projectes liderats per Patricia Pérez Galán i Iñaki Martín Subero, centrats en la creació de noves teràpies per al limfoma fol·licular, la leucèmia limfàtica crònica i el mieloma múltiple, tres tipus de càncers hematològics.   

Anar al contingut