En Pedro explica la tradició dels dolços d'Amarante, a "Karakia"
En Pedro explica la tradició dels dolços d'Amarante, a "Karakia"
Dilluns, a les 22.35, al 33

"Pedro, aires de Tâmega", a "Karakia"

Coneixem el Pedro, un portuguès que va arribar a Catalunya a finals dels anys 90 i que ha sabut unir el millor de cada cultura

Dilluns, 8 de maig, a les 22.35, al canal 33, "Karakia" emet el capítol "Pedro, aires de Tâmega".

"Pedro, aires de Tâmega"

En Pedro va néixer a Amarante, no gaire lluny de Porto. Va arribar a Catalunya a finals dels 90 i en el seu dia a dia ha sabut ajuntar el millor de cada cultura. Bona part d'aquest procés es deu a la Cristina, la seva parella, que, a canvi, s'ha fet una mica portuguesa, una terra que, diu, enamora per l'idioma, el tracte de la gent i el seu bon menjar. Tots dos, amb el petit Roger, viuen a Porqueres, a tocar de l'estany. Fa poc que en Pedro ha decidit recuperar la pràctica del piragüisme i ha tornat a navegar amb caiac, com feia als ràpids del riu Tâmega.

Amarante, una de les poblacions per on passa el riu, és a Portugal, el racó per excel·lència dels dolços conventuals, i no podia faltar que en Pedro expliqués com fer-los als seus amics. A part de "léiras", a base d'ametlla i ou i un dels més típics, també faran unes postres conegudes a tot el país però originàries de Belém, els "pastéis de nata". Els plats de la zona de Porto són gustosos i també "contundents". A casa d'en Pedro i, pel que ens expliquen, a casa de qualsevol originari de la zona de Porto, mai passareu gana. Els plats que vam aprendre a fer amb ell en són un exemple: "francesinha", un entrepà de carn, embotits i formatge, amb salsa i patates fregides"bola de carne", una gran empanada d'embotits, i "carne de porco alentejana", amb petxines, un gustós mar i muntanya.

Més informació al web del programa

 

Anar al contingut