RECOMANACIONS PER DORMIR BÉ, A "LA SELVA"

Quina és la millor postura per dormir? Les claus per descansar correctament

L'osteòpata i fisioterapeuta David Ponce ha passat per "La selva" per explicar per què dormir de costat és el més recomanable per a la salut

Descansar bé és una de les parts més importants de la nostra salut. Per això, el fisioterapeuta i osteòpata David Ponce ha explicat quina és la millor postura per un bon descans i que està demostrada científicament:

"La millor posició és la del costat del cor, sense arribar a ser posició fetal. Aquesta facilita que el fetge no estigui pressionat i que els sucs gàstrics no refluxin."

Dormir cap al costat esquerre, l'opció més beneficiosa

Moltes persones durant el descans tenen reflux, i en aquest cas també es recomana elevar el matalàs. Si es pateix dolor de genolls o de cervicals, el més recomanable seria posar un coixí entre les cames.

Dormir sol o acompanyat?

"Alguns estudis diuen que el 60% de les persones prefereixen dormir soles."

També ha destacat la controvèrsia de què és millor, dormir sol o acompanyat? Compartir matalàs vol dir que, si un dels dos es mou, l'altre també. Segons en David, la millor solució seria dormir amb dos matalassos individuals. A més, dormir acompanyat també suposa adaptar-se als roncs, la temperatura o el llum de l'altre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

 

Postures que s'han d'evitar

Les tres postures que hauríem d'evitar segons David Ponce

Per evitar una mala postura i garantir un bon descans, Ponce ha explicat que "dormir de bocaterrosa aixafa molt el coll i es forcen les lumbars". Tampoc recomana dormir de panxa enlaire, ja que aquesta posició fa augmentar els roncs i, per evitar dolor a les cervicals, el coixí ha d'estar alineat amb la columna.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut