Enllaç a altres textos de l'autor Raquel Tulleuda, ginecòloga i sexòloga

Raquel Tulleuda

Ginecòloga i sexòloga

@rtulleuda
  • "No gaudeixo prou": les 10 raons que dificulten l'orgasme

    No tothom arriba a l'orgasme amb facilitat. L'"escletxa orgàsmica" demostra que els homes heterosexuals arriben a l'orgasme en un tant per cent molt més elevat que les dones heterosexuals. Però quines són les principals raons que fan que no s'arribi a l'orgasme?

  • Què passa si sents dolor quan practiques sexe?

    El sexe és plaer. O hauria de ser-ho. Però fer l'amor a vegades fa mal. Un estudi constata que 1 de cada 4 dones pateix o ha patit dolor en la penetració. Per què s'aguanten? Quines són les causes físiques i psicològiques del dolor? Es pot tractar? Però també hi ha dolor que genera plaer, és desitjat i excita. El BDSM obre un ventall de pràctiques per explorar noves fantasies i comprendre millor els gustos sexuals.

  • El concepte tòxic de la virginitat com a sinònim de puresa

    Es diu que un es verge fins que "ho fa" per primera vegada. Però què es fa exactament? Si et poses un tampó perds la virginitat? I si t'hi fiques un dit? O algú et masturba? Les lesbianes perden la virginitat? El sexe va més enllà de la penetració penis-vagina i la virginitat és un constructe social heterocoitocentrista carregat d'expectatives i mites: "Es trencarà l'himen, sagnaré i em farà mal", "Serà un moment meravellós", "Deixaré de ser pura", "Com abans la perdi millor"... Ho explicaran tot sobre les primeres vegades.

  • Consentir, desitjar i complaure: educar en la cultura del consentiment adequadament format

    Més enllà del "No és no" i el "Només sí és sí", de què es parla quan es parla de consentiment? Consentir implica saber què es vol realment, dir-ho i que l'altre ho escolti; però l'autoconeixement sexual, la comunicació i la responsabilitat sexoafectiva són encara assignatures pendents. S'ha d'aprendre a dir (i a escoltar) sí o no sense que sigui una tallada de rotllo.

  • Com puc saber si tinc una ITS?

    Les infeccions de transmissió sexual (ITS) poden ser causades per bacteris, virus, fongs, protozous i artròpodes. Però hem d'anar amb compte perquè les ITS solen presentar simptomatologia de baixa intensitat o fins i tot ser asimptomàtiques, fet que en facilita la transmissibilitat i l'evolució cap a la fase de malaltia

  • El sexe: tot és al teu cap

    Ningú posa en discussió que els genitals són els òrgans sexuals per excel·lència, però no són els únics que participen de l'estimulació i l'excitació en les relacions sexuals. N'hi ha un que destaca per la seva importància: el cervell

Anar al contingut