Broquetes de pollastre marinat amb "patacones"
Ingredients:
Per a les broquetes
- 250 g de pit de pollastre
- 1 gra d'all
- 2 cebes tendres
- Cirerols (tomàquets cherry)
- 1/2 c/c pebre vermell dolç
- 1/2 c/c orenga
- 1/2 c/c farigola en pols
- 1/2 c/c romaní en pols
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre al gust
Per als "patacones"
- 2 unitats de plàtan mascle
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre al gust
Per a les salses
- 1 terrina de formatge crema
- 1 llimona
- Julivert
- Salsa de tomàquet fregit
c/c = cullerada de cafè
Elaboració
1. Talleu el pollastre a daus més aviat petits. De la mida d'1,5 cm aproximadament.
2. Afegiu els daus en un bol i amaniu-los amb sal, pebre negre i les espècies en pols.
3. A continuació peleu i piqueu ben menut l'all. Afegiu-lo al bol del pollastre i remeneu-ho. Deixeu-ho marinar tapat en un recipient a la nevera durant una hora com a mínim.
4. Peleu les cebes i talleu-les a trossos de la mateixa mida que el pollastre.
5. Passat el temps de marinat, intercaleu 2-3 trossos de pollastre amb 1 tros de ceba i 1 tros de cirerol successivament en pals de broqueta.
6. Amb compte, agafeu un ganivet petit per pelar els plàtans mascles; tallant cada unitat en talls d'uns 2 cm de llarg aproximadament.
7. Poseu una paella amb un bon raig d'oli a foc mitjà. Fregiu els plàtans mascles durant 2-3 minuts perquè s'estovin una mica. Aneu-los escorrent.
8. Un cop estiguin, poseu-los drets a sobre d'una taula de tall i poseu-hi al damunt un paper alimentari. Aixafeu-los amb la base d'un pot fins que quedin d'un gruix de 0'5 cm. El pot permetrà fer una força uniforme i el paper farà que no s'enganxin al plat.
9. Un cop tots aixafats, fregiu-los de nou a foc viu fins que quedin daurats, com si fossin patates. Escorreu-ne bé l'excés d'oli posant-los a sobre d'un plat amb paper de cuina absorbent i salpebreu-los.
9. Cuineu les broquetes a la planxa amb un fil d'oli fins que estiguin ben daurades per tots els costats.
10. Barregeu la crema de formatge amb un raig de suc de llimona i una mica de pell ratllada ben fina. Si cal, afegiu una mica d'aigua per donar-hi una textura de salsa més líquida.
11. Piqueu també el julivert i barregeu-lo a la salsa.
12. Salseu les broquetes amb línies de salsa de formatge pel damunt i acompanyeu-les amb els "patacones" amb unes gotes de salsa de tomàquet fregit al damunt.
Observacions
- Podeu canviar el formatge crema per un iogurt natural, si voleu.
- Gràcies al marinat, el pollastre us quedarà més tendre. És una manera de donar un toc especiat i personalitzat a les carns, a la vegada que ajuda a amorosir-les.
- Recepta completa nutricionalment. Els "patacones" ens aporten hidrats de carboni; el pollastre, proteïnes de bona qualitat, i finalment les verdures amb els seus antioxidants, fibra vitamines i minerals.
- El "patacón" o "tostón" és un menjar a base de trossos aplanats fregits de banana verda/plàtan mascle. És una elaboració popular a diversos països llatinoamericans.
- El plàtan mascle és de mida més gran que el plàtan que normalment coneixem. Té l'exterior més verd i l'interior més blanc. També és més farinós i menys dolç, ja que conté gran quantitat de midó.