AL MAR!

Descobreix una reserva marina al Vendrell, a la Costa Daurada

També hi pots conèixer la figura de Pau Casals i, a Calafell, visitar un castell medieval

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Si has decidit explorar en família la Costa Daurada, aquí tens algunes propostes que et poden ajudar a conèixer dues de les poblacions de la zona:el Vendrell i Calafell.

Comencem per l'única reserva marina de la Costa Daurada que es troba davant les platges del Vendrell, a prop del port de Coma-ruga: la Reserva Marina Masia Blanca. Els relleus marins estan plens de coralls i també de la planta aquàtica per excel·lència del Mediterrani: la Posidònia oceànica. Entre elles es poden observar un munt d'espècies d'animals invertebrats com ara pops o sípies, però també de vertebrats com llobarros o daurades.

Les platges del Vendrell són ideals per a famílies perquè són amples i de sorra fina, perfectes per a què els més petits juguin i també perquè els grans practiquin esports nàutics. A la platja de Coma-ruga hi trobareu la deu de l'Estany i el Riuet. L'aigua neix al massís del Bonastre i descendeix a força profunditat fins a Coma-ruga on brolla de manera espontània. Si us hi acosteu, veureu que hi ha gent banyant-se perquè les seves aigües tenen propietats medicinals.

 

Si heu passat el matí a la platja i ara heu de dinar, us podeu acostar al Fondo de Mata, un espai amb bancs, taules i barbacoes ideal per passar un dia envoltat de natura amb estanys petits i senders per passejar.

La tarda la podeu destinar a visitar alguns dels museus del Vendrell. Amb el carnet de súper teniu entrada gratuïta al museu Pau Casals,un dels violoncel·listes més grans de tots els temps. Hi ha activitats familiars que us permetran conèixer aquesta figura, defensor de la pau i de la llibertat dels pobles. El museu està ubicat a la casa d'estiueig que Pau Casals es va fer construir a la platja de Sant Salvador.

família vistant el museu pau casals

 

El castell de Santa Creu i la Ciutadella ibèrica, a Calafell

Ara us convidem a visitar una altra població de la Costa Daurada, Calafell. Podeu repetir el pla del Vendrell, matí de platges i una tarda més cultural, o bé dedicar tot el dia a descobrir alguns dels seus tresors amb una pausa per refrescar-se.

Si a casa teniu amants dels cavallers i de l'època medieval, heu de visitar el castell de la Santa Creu que es va documentar per primera vegada al segle XI. La visita us permetrà conèixer la història d'aquest municipi i recórrer alguns dels punts del conjunt com l'església romànica. L'entrada és gratuïta per als súpers.

I si encara teniu més ganes de visitar restes històriques, no us podeu perdre la Ciutadella ibèrica, també ambentrada gratuïta per als súpers.Quan hi entreu, us podreu imaginar com hauria estat un poblat iber 200 anys abans del naixement de Crist. Observareu cases reconstruïdes o torres de defensa, tot un recinte fortificat que us traslladarà a una altra època.

Un cop visitats aquests dos monuments arquitectònics, és bon moment per fer una pausa i refrescar-se a les platges de Calafell.Són 5 quilòmetres de platges de sorra fina perfectes per als més petits i amb un munt d'activitats esportives per als més actius.

Ja més tard, cap al vespre, passejant pel passeig marítim de Sant Joan de Déu podeu visitar la Casa Barral, una botiga de pescadors, on va viure el poeta i editor Carlos Barral. Aquí descobriràs el passat mariner de Calafell i també la figura de Barral que pertany a la generació literària de 1950.