Galetes de xocolata blanca i avellanes i magdalenes de xocolata negra
Ingredients:
Per a les galetes
- 200 g de farina
- 100 g de mantega
- 100 g de sucre moreno
- 1 ou
- 40 g de gotes de xocolata blanca
- 1 culleradeta de llevat químic
- 20 g d'avellanes torrades i pelades
- 5 g de sal
Per a les magdalenes
- 3 ous
- 180 g de sucre moreno
- 190 g de farina
- 120 ml de llet
- 100 ml d'oli oliva verge
- 50 g de cacau en pols pur
- 1 sobre de llevat químic (15 g)
- 3 g de sal
- Gotes de xocolata negra
Elaboració de les galetes
1. Trossegeu les avellanes (a bocins grossos).
2. Talleu la mantega a daus, poseu-la en un bol i deixeu-la a fora la nevera perquè quedi tova i es pugui treballar amb les mans. (També podeu posar-la al microones durant espais de 5 segons de temps fins que s'estovi.)
2. Escalfeu el forn a 180 ºC.
3. Amb un batedor, bateu la mantega, el sucre i la sal fins a tenir una massa homogènia.
4. A continuació, afegiu-hi l'ou i batreu-ho tot.
5. Passeu per un sedàs i incorporeu-hi la farina i el llevat, i, finalment, les avellanes i les gotes. Remeneu-ho amb una espàtula.
6. Treballeu-la per tal de fer una bola no gaire gruixuda i emboliqueu amb un paper o plàstic alimentari. Deixeu-la reposar a la nevera uns 15 minuts perquè quedi freda i se'n puguin fer boles.
7. Un cop reposada la massa, feu boles de 20-25 g.
8. Repartiu les porcions en una safata folrada amb paper de forn. Aixafeu-les una mica amb els dits.
9. Poseu-ho al forn durant 10 minuts a 180 ºC.
Elaboració de les magdalenes
1. Escalfeu el forn a 200ºC.
2. Batre els ous amb el sucre fins que dobli el volum.
3. Afegiu l'oli i la llet. Torneu-ho a barrejar.
4. A continuació, passeu per un colador fi la farina, el cacau i el llevat per evitar grumolls. Afegiu-ho a la barreja anterior juntament amb la sal. Barregeu-ho amb l'ajuda d'una espàtula i removeu-ho amb suavitat.
5. Finalment, quan estiguin tots els ingredients ben integrats, afegiu-hi les gotes de xocolata i barregeu-ho amb l'espàtula.
6. Repartiu la massa en càpsules de magdalena. Un cop repartida, afegiu-hi algunes gotes de xocolata pel damunt per decorar.
7. Coeu les magdalenes durant 15-20 minuts en funció de la mida de la càpsula.
8. Deixeu-les refredar abans de desemmotllar-les.
Observacions
- Per als més llaminers: desfeu trossos de xocolata negra per a postres al microones a baixa potencia. Un cop cuites les galetes, i amb l'ajuda d'una forquilla, escampeu la xocolata en forma de línies fines. Deixeu refredar la xocolata. Això hi donarà més sabor i un contrast de colors interessant.
- Dos clàssics de pastisseria! Magdalenes i galetes indulgents en estat pur.
- Recordeu que al ser dues recepta riques en greixos, sucres i denses calòricament parlant, convé fer-les de forma ocasional i amb mesura.