Joke Bowl d'arròs amb verdures, bolets i algues
Ingredients:
- 120 g d'arròs
- 150 g de bolets de temporada
- Algues fresques en sal o conserva
- 1 pastanaga
- Un manat d'espinacs frescos o mesclum
- 2 tomàquets
- Blat de moro en conserva
- Salsa de soja
- Oli de sèsam torrat
- Vinagre d'arròs
- Sèsam torrat
- Oli d'oliva verge
- Cibulet
- Sal, pebre
Elaboració
1. En un cassó amb abundant aigua, bulliu-hi l'arròs fins que estigui al punt.
2. Escorreu-lo i refredeu-lo amb aigua freda. Reserveu-lo en un escorredor.
3. Renteu les algues amb aigua i trinxeu-les.
4. Renteu i talleu a trossos els bolets. Salteu-los a foc mitjà uns minuts amb un fil d'oli fins que s'hagin begut l'aigua que deixaran anar. Salpebreu-los i reserveu-los.
5. Si feu servir espinacs, renteu-los i salteu-los a la mateixa paella amb unes gotes d'oli fins que perdin l'aigua. Remeneu-ho i poseu-los a punt de sal.
6. Peleu i ratlleu la pastanaga. Renteu i trinxeu els tomàquets. Escorreu el blat de moro.
7. Barregeu l'arròs per una ració amb 2 cullerades de salsa de soja, 2 de vinagre d'arròs i mitja d'oli de sèsam.
8. Disposeu l'arròs en un bol. Poseu les verdures, les algues, el blat de moro i els bolets al damunt sense amuntegar-los i d'una manera decorativa.
9. Amaniu-lo amb unes gotes d'oli i unes gotes de salsa de soja. Afegiu-hi el sèsam i el cibulet picat pel damunt.
Observacions
- Si useu alga seca (tipus nori, wakame, dulse...), l'haureu d'hidratar amb aigua uns 30 minuts fins que estiguin tendres. Talleu-la a trossets abans o després de remullar-la.
- Podeu afegir-hi una mica de formatge crema, maionesa o salsa de tomàquet per acompanyar el bowl.
- Un ou dur o fregit al damunt hi combina de meravella. Podria ser de guatlla per fer-ho més petit i diferent.
- La idea és que es barregi l'arròs amb els ingredients.
- Tant es pot menjar tebi com fred.
- Podeu canviar l'arròs per altres cereals (quinoa, cuscús, blat tendre o fins i tot barrejar-hi llegums).
- Per acabar de fer-lo un àpat complet, podeu afegir-hi algun element proteic, com hem dit abans ou, carn a la planxa i, a tires, peix, o una mica de llegums...
- Podeu optar per arròs integral per tal d'aportar més fibra a la recepta.
- Una recepta molt atractiva per la seva varietat de colors i textures, una recepta d'allò més vistosa i de contrastos.
- Podeu menjar-ho amb bastonets xinesos per fer un àpat diferent de l'habitual, més entretingut.
Aperitiu
- Barregeu una mica d'arròs ben escorregut amb una mica de maionesa i feu-ne forma de boles amb la mà o amb dues culleres. Poseu-les al damunt d'una cullera xinesa i unes quantes gotes de salsa de soja a sobre.