La música al programa "Mic"
El llenguatge més universal per arribar als petits
En Cincsegons es mou al ritme d'un contrabaix; el Cargol avança amb el so d'uns instruments de percussió; dels núvols plouen notes musicals... l'univers sonor del programa "Mic" és molt ric i està pensat per acompanyar les accions a la pantalla, afegir caràcter als personatges i trobar en els silencis, pauses que ajudin els espectadors a situar-se en la història.
Recursos per adaptar a casa o a l'escola
A nivell instrumental es trien sons orgànics i més aviat despullats: un piano, un contrabaix, una maraca... sonoritats que els nens puguin identificar. L'altre recurs estrella a nivell musical és l'ús de cantarelles i cançons a les històries. A l'hora de manifestar alegria, acompanyar una acció repetitiva o començar un joc, sorgeixen les paraules cantades, ritmades, que posen accent en la cadència dels fets quotidians.
Aquest és un mitjà que es pot fer servir de manera molt senzilla a casa o a l'escola, posant una melodia, que pot ser calcada d'una cançó que sapiguem, a una frase que volem dir. Si repetim la frase amb la melodia unes quantes vegades, ja hem creat una cantarella que pot convertir en joc qualsevol moment. Els més petits s'hi afegiran de seguida, perquè els agrada jugar amb les paraules i el ritme els atrau enormement.
El cançoner del Mic
Les cançons, ja siguin tradicionals o bé pròpies, són presents en moltes de les històries del "Mic". Qualsevol excusa que ens dona l'argument és bona per fer que els titelles cantin. Moltes vegades, trossos de cançons; d'altres, la cançó sencera il·lustrada convenientment amb titelles, com és el cas dels més de trenta temes que conformen el repertori del "Cançoner del Mic".
A totes les plataformes: Youtube i Spotify
Totes les cançons estan disponibles a totes les plataformes de consum del SX3: la web, l'app SX3 de vídeo per a dispostius mòbils i també l'HBbtv (botó vermell) i les aplicacions SX3 per a smart tv. Aquí teniu la informació per poder-les descarregar.
Sigui en la forma que sigui, tenir la música i el ritme com a aliats sempre funciona de cara a connectar amb els més petits.