Mac & Cheese
Ingredients:
Opció 1: Versió convencional
- 120 g de macarrons petits
- 100 g de barreja de formatges (Cheddar, Gruyere, Curat..)
- Mantega (opcional)
- Sal, pebre negre
- Orenga
Per al brou de pollastre (200 gr)
- 1 branca petita api
- Fulles de porro
- 1 pastanaga
- 1/2 nap
- 1 cuixa de pollastre
Opció 2: Versió en tassa al microones
- 60 g de macarrons petits
- 120 ml d'aigua
- 50 ml de llet
- 50 g de barreja de formatges (Cheddar, Gruyere, Curat..)
- 25 g de bacó
- Sal, pebre negre
- Orenga
Elaboració
Opció 1:
1. Començar fent un brou suau de pollastre.
2. Netejar, pelar i tallar les verdures. Treure la pell de pollastre.
3. A continuació afegir totes les verdures i el pollastre en una olla. Submergir amb aigua i bullir aproximadament durant 1 h mínim.
4. Colar el caldo. Treure les verdures i per altre banda reservar la carn.
5. Netejar la carn d'ossos i tendons. Tallar a daus i reservar.
6. En un cassó, afegir aproximadament 200 ml de brou.
7. Afegir la pasta quan el caldo bulli i coure aproximadament 8-10 min en funció del que digui el paquet. En cas d'evaporar-se massa el líquid i la pasta segueixi crua afegir un raig més de caldo. OBJECTIU: aconseguir coure la pasta sense que quedi gaire líquid.
8. Ratllar o picar els formatges i reservar.
9. Un cop cuits els macarrons, retirar del foc i afegir la mantega (opcional), els daus de pollastre i el formatge. Remenar tot plegat suaument fins que es fonguin els formatges i quedin uns macarrons amb una textura cremosa.
10. Condimentar amb sal, pebre i l'orenga.
11. Servir, si es vol, amb una mica més de formatge curat ratllat pel damunt.
Opció 2:
1. Picar el bacó a trossets petits.
2. Ratllar o picar els formatges i reservar.
3. En una tassa gran i ample, afegir la pasta amb l'aigua i la llet. Posar al microones i coure a màxima potencia durant 2 minuts. Treure-ho, remenar-ho i tornar-ho a posar 2 minuts. Treure la tassa i comprovar-ne la cocció. Si s'escau, posar-ho més temps.
4. Un cop cuita la pasta, afegir el bacó amb la mantega a la pasta. Remenar i coure 1-2 minuts més.
5. Treure del microones, afegir el formatge, remenar i tornar a posar-ho al microones durant 30-60 segons més, fins que fongui i quedin uns macarrons amb una textura cremosa.
6. Rectificar de sal, pebre i orenga.
Observacions
- Recepta que ens recorda molt la cultura de nord-amèrica, inclús en tenim molta constància en les pel·lícules.
- Es tracta d'un plat a base de hidrats de carboni (macarrons) i greixos (salsa de formatges), densament calòric, però deliciós. El podem complementar amb una amanida o alguna verdura de temporada cuinada de forma lleugera (planxa, vapor, microones...).