Un clàssic nord-americà

Mac & Cheese

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

Opció 1: Versió convencional  

  • 120 g de macarrons petits 
  • 100 g de barreja de formatges (Cheddar, Gruyere, Curat..) 
  • Mantega (opcional) 
  • Sal, pebre negre 
  • Orenga 

Per al brou de pollastre (200 gr)

  • 1 branca petita api 
  • Fulles de porro 
  • 1 pastanaga 
  • 1/2 nap  
  • 1 cuixa de pollastre 

 

Opció 2: Versió en tassa al microones 

  • 60 g de macarrons petits  
  • 120 ml d'aigua 
  • 50 ml de llet 
  • 50 g de barreja de formatges (Cheddar, Gruyere, Curat..) 
  • 25 g de bacó 
  • Sal, pebre negre 
  • Orenga 

Elaboració 

 

Opció 1: 

1. Començar fent un brou suau de pollastre. 

2. Netejar, pelar i tallar les verdures. Treure la pell de pollastre. 

3. A continuació afegir totes les verdures i el pollastre en una olla. Submergir amb aigua i bullir aproximadament durant 1 h mínim.  

4. Colar el caldo. Treure les verdures i per altre banda reservar la carn. 

5. Netejar la carn d'ossos i tendons. Tallar a daus i reservar. 

6. En un cassó, afegir aproximadament 200 ml de brou.  

7. Afegir la pasta quan el caldo bulli i coure aproximadament 8-10 min en funció del que digui el paquet. En cas d'evaporar-se massa el líquid i la pasta segueixi crua afegir un raig més de caldo. OBJECTIU: aconseguir coure la pasta sense que quedi gaire líquid. 

8. Ratllar o picar els formatges i reservar.  

9. Un cop cuits els macarrons, retirar del foc i afegir la mantega (opcional), els daus de pollastre i el formatge. Remenar tot plegat suaument fins que es fonguin els formatges i quedin uns macarrons amb una textura cremosa.  

10. Condimentar amb sal, pebre i l'orenga. 

11. Servir, si es vol, amb una mica més de formatge curat ratllat pel damunt. 

 

Opció 2: 

1. Picar el bacó a trossets petits.  

2. Ratllar o picar els formatges i reservar.  

3. En una tassa gran i ample, afegir la pasta amb l'aigua i la llet. Posar al microones i coure a màxima potencia durant 2 minuts. Treure-ho, remenar-ho i tornar-ho a posar 2 minuts. Treure la tassa i comprovar-ne la cocció. Si s'escau, posar-ho més temps.  

4. Un cop cuita la pasta, afegir el bacó amb la mantega a la pasta. Remenar i coure 1-2 minuts més. 

5. Treure del microones, afegir el formatge, remenar i tornar a posar-ho al microones durant 30-60 segons més, fins que fongui i quedin uns macarrons amb una textura cremosa.  

6. Rectificar de sal, pebre i orenga.  

 

Observacions  

  • Recepta que ens recorda molt la cultura de nord-amèrica, inclús en tenim molta constància en les pel·lícules. 
  • Es tracta d'un plat a base de hidrats de carboni (macarrons) i greixos (salsa de formatges), densament calòric, però deliciós. El podem complementar amb una amanida o alguna verdura de temporada cuinada de forma lleugera (planxa, vapor, microones...).