Mini-pizzes vegetals amb vedella i cansalada fumada
Ingredients:
- 8 xampinyons o xiitakes sencers
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1 gra d'all
- 75 g de tomàquet sofregit
- 150 g de carn picada de porc
- 2-3 làmines de cansalada fumada
- Formatge mozzarella
- Farigola
- Oli d'oliva verge
- Sal, pebre
- Orenga
Elaboració
1. Peleu la ceba i l'all. Piqueu-ho amb el pebrot.
2. Talleu a tires fines la cansalada.
3. Sofregiu la verdura en un cassó amb un raig d'oli durant 10 minuts. Afegiu-hi la farigola, la sal i el pebre.
4. Afegiu-hi la carn i remeneu-ho bé per tal que s'integri al sofregit, deixant que es dauri una mica.
5. Després afegiu-hi el tomàquet sofregit, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns quants minuts més.
6. Traieu-ne la farigola i deixeu-ho reposar.
7. A part, talleu els troncs dels bolets i buideu-ne una mica l'interior perquè es puguin farcir.
8. Talleu el carbassó a rectangles d'un centímetre de gruix aproximadament i cinc centímetres de llarg.
9. Feu les dues "bases vegetals" (xampinyó i carbassó) a la paella a foc mitjà, amb un fil d'oli als dos costats. Salpebreu-ho.
10. Un cop daurats, traieu-los i reserveu-los en una safata de forn. La idea es poder-los farcir amb el sofregit de carn.
11. Ompliu de sofregit de carn els xampinyons i també per sobre de la base del carbassó.
12. Ratlleu-hi la mozzarella per sobre i fiqueu la safata al forn fins que es fongui.
13. Serviu-ho amb l'orenga per sobre.
Observacions
- Aprofiteu els troncs dels bolets ben nets per a fer-ne una crema o una sopa.
- Podeu variar les bases amb rodelles d'albergínia, rectangles de carbassa, mig pebrot petit.
- Afegiu-hi una mica de picant, si voleu.
- El format pizza és sinònim d'èxit a la cuina per a tota la família. És una bona recepta per intentar augmentar el consum de vegetals a casa.
- És molt important fomentar el consum de verdures des de petits. És important fer-ho de forma progressiva i repetitiva per anar educant el paladar i acostumar-nos a diferents gustos.
- Es recomana que cada dia fem unes dues raciones verdures, per dinar i per sopar, combinant preparacions crues i cuites.
Aperitiu
- Talleu unes coquetes de blat mexicanes o coquetes cruixents comercials i feu-les servir com si fossin una cullera per agafar una mica de sofregit de carn i fer-ne un tastet.