Per anar picant

Mini-pizzes vegetals amb vedella i cansalada fumada

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

  • 8 xampinyons o xiitakes sencers 
  • 1 carbassó
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • 75 g de tomàquet sofregit
  • 150 g de carn picada de porc
  • 2-3 làmines de cansalada fumada
  • Formatge mozzarella
  • Farigola 
  • Oli d'oliva verge
  • Sal, pebre 
  • Orenga 

 

Elaboració

1. Peleu la ceba i l'all. Piqueu-ho amb el pebrot.

2. Talleu a tires fines la cansalada.

3. Sofregiu la verdura en un cassó amb un raig d'oli durant 10 minuts. Afegiu-hi la farigola, la sal i el pebre.

4. Afegiu-hi la carn i remeneu-ho bé per tal que s'integri al sofregit, deixant que es dauri una mica.

5. Després afegiu-hi el tomàquet sofregit, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns quants minuts més.

6. Traieu-ne la farigola i deixeu-ho reposar. 

7. A part, talleu els troncs dels bolets i buideu-ne una mica l'interior perquè es puguin farcir. 

8. Talleu el carbassó a rectangles d'un centímetre de gruix aproximadament i cinc centímetres de llarg.

9. Feu les dues "bases vegetals" (xampinyó i carbassó) a la paella a foc mitjà, amb un fil d'oli als dos costats. Salpebreu-ho.

10. Un cop daurats, traieu-los i reserveu-los en una safata de forn. La idea es poder-los farcir amb el sofregit de carn.

11. Ompliu de sofregit de carn els xampinyons i també per sobre de la base del carbassó.

12. Ratlleu-hi la mozzarella per sobre i fiqueu la safata al forn fins que es fongui.

13. Serviu-ho amb l'orenga per sobre.

 

Observacions 

  • Aprofiteu els troncs dels bolets ben nets per a fer-ne una crema o una sopa.  
  • Podeu variar les bases amb rodelles d'albergínia, rectangles de carbassa, mig pebrot petit.
  • Afegiu-hi una mica de picant, si voleu.
  • El format pizza és sinònim d'èxit a la cuina per a tota la família. És una bona recepta per intentar augmentar el consum de vegetals a casa.
  • És molt important fomentar el consum de verdures des de petits. És important fer-ho de forma progressiva i repetitiva per anar educant el paladar i acostumar-nos a diferents gustos. 
  • Es recomana que cada dia fem unes dues raciones verdures, per dinar i per sopar, combinant preparacions crues i cuites.

 

Aperitiu 

  • Talleu unes coquetes de blat mexicanes o coquetes cruixents comercials i feu-les servir com si fossin una cullera per agafar una mica de sofregit de carn i fer-ne un tastet.